Damir Mišković: Hvala Matjažu Keku na svemu, vrata Rijeke uvijek su mu otvorena

Damir Mišković, predsjednik Rijeke, na konferenciji za medije obratio se javnosti dan nakon što je Matjaž Kek podnio ostavku na mjesto trenera Rijeke.

– Danas je za mene vrlo emotivan trenutak. Trener Matjaž Kek, čovjek koji je na klupi Rijeke proveo zadnjih pet i pol godina dao je neopozivu ostavku, s kojom sam se složio odmah nakon utakmice. Zajedno smo zaključili da je najbolje u ovom trenutku da se rastanemo, ustvrdio je Damir Mišković.

– Došlo je vrijeme da promijenimo način suradnje. Nisam o ovome s njim još razgovarao, no velika želja mi je da ostane moj savjetnik za sportska pitanja. No, prvo ćemo mu dati vremena da se odmori, nakon svega što smo zajedno prošli, pa ćemo i o tome razgovarati. Vrata Rijeke Keku su uvijek otvorena, ustvrdio je Mišković.

– Dao nam je više sreće, manje tuge, u svim rezultatskim uspjesima i ovim putem još jednom mu se od srca zahvaljujem u ime svih riječanki i riječana, navijača koji vole klub i Rijeku, u ime svih djelatnika kluba, i na kraju u svoje ime obzirom da sam osobno s njime najviše i najuže surađivao, rekao je predsjednik Rijeke

– Ponosan sam na činjenicu da je upravo trener Rijeke najdugovječniji trener lige novijeg doba. Nadam se da ćemo ponovno u budućnosti postići istu dugoročnu stabilnost, to je svakako jedan od ciljeva kluba, ustvrdio je Mišković.

– Klub sada ide u “novi život”. Iako je i nama ovo došlo iznenada, vrijeme je da se okrenemo novim vremenima koja su pred nama. Za sada još nismo razmišljali niti smo od jučer poveli razgovore o novim trenerskim imenima. Danas popodne sastat ćemo se i razmotriti mogućnosti i određene ponude kojih bude u razmatranju, ustvrdio je Mišković.

– Rijeka nastavlja sa strateškim ciljevima u svom petogodišnjem planu: da budemo u vrhu hrvatskog nogometa, da izborimo nastup u Europa ligi ili Ligi prvaka, da afirmiramo 5 mladih igrača u ukupnom igračkom kadru iz omladinskog pogona Rijeke ili drugih klubova Hrvatske.

– Novi trener Rijeke morat će pratiti zadanu strategiju razvoja Rijeke u petogodišnjem planu i razdoblju koje je pred nama, rekao je Damir Mišković u obraćanju medijima na press konferenciji povodom odlaska Matjaža Keka s klupe Rijeke.

You may also like...