• Home
  • Search
    •  
  • Login
    • Korisničko Ime: Lozinka:
      Jeste li propustili svoj aktivacijski email?

Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - Gnjusna Izdajica

 Str: [1] 2 3 4 5 6 ... 173
1
Općenito / Odg: Ri Mercato - ljeto 2019
«  u: Siječanj 15, 2020, 18:06:59 »
Nije trebalo dugo čekat, 10 minuta.
Noge su teške.

2
Općenito / Odg: Ri Mercato - ljeto 2019
«  u: Siječanj 15, 2020, 16:32:11 »
Celikovic je rupa. Mozda ga nauce necem, ali u Inkeru je bio rupa.
U ovih 15 minuta što gledam prijateljsku rekao bih da i nije baš potpuna rupa. Jedno izvrsno vertikalno dodavanje i dovoljno siguran nazad.
Ništa, čekamo da nešto zasere...

3
Općenito / Odg: Ri Mercato - ljeto 2019
«  u: Siječanj 14, 2020, 15:33:01 »
Je li to ušlo u zastaru?  8)
Nitko nije siguran. Fax na koji je stigao završni ugovor nije imao toner.

4
Općenito / Odg: Ri Mercato - ljeto 2019
«  u: Siječanj 14, 2020, 09:04:38 »
Savršen za topic bivši, nesuđeni, budući igrači. Sve pridjeve pokriva dok je još u Rijeci!
Pored ipak nedodirljivog Zvonka Pamića - jedinog igrača Rijeke pod ugovorom koji nikada nije zaigrao za nas, a dao nam je gol u prvenstvenoj utakmici. Ja se eto još nadam toj prijateljskoj protiv Leverkusena...

5
Zvijezda je već old njuz pored zapaljenog sijena ionako; kakve veze imaju ustaše i partizani sa sijenom sad, dva izolirana incidenta. Tj. ono prvo ni nije incident, ništa se osim članak na fiumanu nije ni dogodilo uostalom. To što sam ja "Spomenik crvenoj Rijeci" pred skoro tjedan dana povezao sa Frljićevim modus operandijem nema nikakve veze sa Kožarićem sada, fulao si žešće nešto tom pričom o krvnim zrncima...

I pojašnjenje: nisam ništa fulao i nisam rekao da si ti nešto napisao - samo da si raspravu pomaknuo koračić u tom smjeru. I ne komentiram samo raspravu ovdje na forumu nego i sva sranja što pročitam okolo, ali ovo je valjda jedini medij gdje se uspijevam izraziti.
I da, treba decidirano izraziti neslaganje s činom vandalizma kao takvim i ne trpati ga u koš sa ostalim problemima. U današnje vrijeme to se izgleda ne podrazumijeva.

6
Godinama propitujemo obnovu Galeba, petokraka je 'old njuz', a stog je valjda označio vatreni početak događanja.
Red je da umjetnost propituje i izaziva reakcije i zato bi rekao da 'so far, so good'.
Jbt, na nogometnom forumu (istina u sezoni krastavaca) vodi se kakva takva rasprava o EPK.

Meni, k'o ekonomistu po završenim školama, je zanimljivo kako se propituje financijska isplativost ovog događaja. Da je kultura financijski isplativa djelatnost svi bi bili kipari, slikari ili štogodveć.
EPK je rupa bez dna u koju se istina ulilo nešto 'naših' para, ali nadam se puno više onih iz EU-a. Da li su te pare dobro ili loše iskorištene valjda ovisi koga pitaš. Ja se držim one da uvijek može bolje. Da li je nešto preplačeno - garantirano je sve o-ho-ho preplaćeno. I ako se mene pita - neka!
S ekonomske strane nešto tih EU para ipak ostati ovdje (pa makar i na onaj najgori, korumpirani način). Nadam se da i ovi 'kapitalni' projekti neće tek tako propasti.
Nešto slično kao ulaganje Miška u Rijeku - ako sve i ode u k... ostaje trening kamp na Rujevici.

Ma što god da se izdogađa ove godine će biti više nego što se inače događa. Privuči će to i neke nove ljude u naš kraj koji će naravno otići s ovakvim i onakvim dojmovima.
Mi ovdje ćemo po običaju uglavnom prigovarati.

7
Može li mi tko objasniti gdje je tih 15 tisuća kuna materijalne štete?

Te obzirom na to, koliko je onda tek isplaćeno umjetniku za njegovu ideju?
Eto primjer kako banalizirati čin vandalstva prebacivanjem na potpuno drugu temu.
Uopće nije bitno koliko je umjetniku isplaćeno za ideju i koliko je ista koštala.
To je pitanje za posve drugu raspravu i apsolutno nema veze sa činom vandalizma.
I TIR ti si namjerno (ili nenamjerno) prebacio ovu raspravu jedan korak bliže onome gdje u nas završi sve - na ustašama i partizanima.

Koliko košta izlazak vatrogasne jedinice na teren? Očevida policije? Čišćenja?
Evo iskopao sam podatak u bespućima Interneta (istraživanje 2016. godine) da je trošak izlazaka vatrogasne službe u prosjeku 25% troškova štete. Dakle 3750kn.
Od prometne policije je možeš saznati da je trošak izlaska na teren (u vezi očevida prometnog pekršaja) 53kn po satu djelatnika i 7kn po kilometru.
Kažu da očevid pormetne nesreće može koštatit i do par tisuća kuna. Onako 'pi puta oko' nešto manje od vatrogasaca. Dakle 2000kn.
Čiščenje? Korzo se regularno pere po noći, ali ovo što je izgorilo je trebalo pokupiti i negdje baciti i dodatno oprati. Dakle 750kn.
Dakle šteta na samoj 'instalaciji' je cca 9000kn.
Treba to sijeno dovesti od nekud i u krajnjoj liniji postaviti. Onaj metalni okvir treba kupit, prerezat, zavariti, dovesti, a koliko vidim zakucan je u asfalt (zato su ga valjda stavili tu a ne na Korzo). Dakle govorimo o par ljudi i par dana posla. 9000kn!? Bo, u jednu ruku izgleda kao dosta para, ali i ne.

Ali jbg koga briga za istinu i izgubiti 10 minuta na internetu da se bar dobije nekakvo uporište za raspravu da li je 15 previše ili premalo. Lakše je krenuti prema raspravi tko je crven, a tko crn.

Inače, ako postoji netko tko ne zna, taj isti umjetnik, Ivan Kožarić, član HAZU, je napravio 'Hodača' koji stoji nekoliko metara dalje - po mom skromnom mišljenju jedna od najbolje pogođenih stvari u gradu.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Ivan_Ko%C5%BEari%C4%87

9
Nego se zna krivac, traži li se, što se poduzima?
 8)
Pustimo institucije da rade svoj posao (facepalm)

10
Nego zašto misliš da je netko namjerno zapalio, možda je netk samo šiknuo čik sa prozora npr.?
Malo teže je zapaliti nešto čikom. Moguće u ljeto kada je sve extremno suho, ali probaj bačenim čikom zapaliti običan papir.
A ono, od cijelog Korza, ti slučajno ideš bacati čik kod stoga sijena?

Trivijaliziranje ovakvih stvari je glavni problem našeg društva. Ne kažem da čovjeka treba razapet pred gradskom urom, ali svi izgleda samo traže nekakvo razumno opravdanje za taj čin. To nam je u ovom kraju jednostavno u krvi.
S druge strane imaš postavljanje zvijezde na neboder (opet ne bi o umjetnosti) i prva reakcija je da se prebrojavaju krvna zrnca umjetnika i prebrojavaju lokacije u gradu gdje raste određena vrsta stabla. Da, malo karikiram, ali poanta je bitna.

Da dodam, jednostavno ne ide u istu rečenicu paljenje ovog stoga i bacanje Simkea preko ograde. Ali, gdje se povlači granica između nepodoštine koja je društveno prihvatljiva i one koja to nije? Iskreno, ja sam pobornik onoga što piše na svakoj školi u gradu - ovo je mjesto nulte tolerancije na nasilje. Svako nasilje, pa i ono prema stvarima, prvenstveno treba društveno osuditi. Kazna međutim treba odgovarati učinjenom.

Dan kada nam stog na Korzu ili petokraka na Neboderu budu prihvatljive stvari protiv kojih smo slobodni protestirati na prihvatljiv način je dan kada gužva u Krešimirovoj neće biti problem. Zašto? Jer je neće vjerojatno ni biti. Jer ćemo biti sposobni na odgovorna mjesta postaviti odgovorne ljude i maknuti ih onoga trenutka kada postanu nesposobni. I kada nećemo željeti naći jebeno racionalno opravdanje za svaki kurac.

11
Ajmo sada zapaliti sve što ne razumijemo i opravdati sa 'Nismo mi prvi počeli'.

Ok da netko ne razumije taj stog sijena (navodno predstavlja žetvu kulturnih događanja u ovoj godini - ali to sam i ja samo pročitao).
Ok da netko protestira da mu vrijeđa ove ili one osjećaje.
Ali zapaliti nešto tako u centru grada.... za to moraš biti IDIOT par excellence

I molim vas ta objašnjenja tipa 'Što si očekivao kada si stavio tako nešto zapaljivo na prometno mjesto'. Ja sam očekivao da živim u donekle normalnom gradu gdje po Korzu u bilo koje dana ne šetaju osobe koje su u stanju napraviti ovakvo sranje koje je vrlo lako moglo ugroziti nekoga ili nešto. Jbt, napravio sam i ja idiotarija po gradu dok sam bio mlađi i pametniji, ali ovo... Recimo prije kojih 20+ godina bi se vrlo vjerojatno pijan valjao po tom stogu.

Niš, ajmo sada osnovati FB grupu podrške paljiteljima, jer to je samo iskaz nezadovoljstva građana (svaka sličnost sa stvarnim događanjima je namjerna).
12
Općenito / Odg: Ri Mercato - ljeto 2019
«  u: Siječanj 08, 2020, 20:57:16 »
Da ponovimo gradivo od prošle godine:

Ako moze JEDAN Palaversa....

13
Općenito / Odg: Ri Mercato - ljeto 2019
«  u: Prosinac 24, 2019, 16:46:31 »
Ne stane u SMS cijeli projekt u kojeg treba vjerovati.

14
Pravila i obavijesti / Odg: Prijedlozi, pohvale i kritike
«  u: Prosinac 18, 2019, 13:07:40 »
Brzo bi spali na realnih tridesetak imena sa ovih 1400 ;D

Ali imamo u bazi i stare profile Zlatka Dal'ća, izbornika rep'stacije, imamo tu i bivše direktore kluba, i još gro poznatih imena pa bi bila šteta. Neka nas na umjetnih skoro 1500 članova :)
Dobro da nemamo neke izbore ovdje jer bilo bi puuno glasova ovih 'mrtvih' profila.

15
Tribina / Odg: Chat
«  u: Prosinac 18, 2019, 11:25:30 »
Ja ću u prvom krugu glasat za "Bandića", a u drugom bome ću rađe da me po svijetu sramoti ova drolja i da ima pod kontrolom to stado nego redizajnirani Račan koji se boji svoje sjene ili trash tamburaš opasnih namjera.

Jbg, u takvoj zemlji živimo.

Evo da se jednom u potpunosti (dakle 100%) složim s kolegom Senadom.
Juričan je stvarno osvježenje, jer bez obzira na trolanje, ubo je par puta svjetski. Najviše od svega je pokazao kako je vrlo mala razlika između njegovog trolanja i trabunjanja 'ozbiljnih' kandidata.
Od svih kandidata imaš dvije i pol relativno pametne osobe, ali niti jednog kandidata za kojeg bi rekao da je predsjednički materijal (bez obzira na poglede). Jbt, Lignja bi pojeo pol njih za doručak, a Mesić prema njima izgleda kao da je iz druge galaksije (i ne mogu vjerovati ovo što pišem).

 Str: [1] 2 3 4 5 6 ... 173