Riječanin sam od glave do pete, moji su tu već stoljećima... tako da nemoran nikome niš dokazivat niti želin.
Par stvari samo :
1. sere mi se od tih špreha kako je Rijeka multikulturan i tolerantan grad, baš zato što ti epiteti daju prostora pojedincima i njihovim provokacijama kojima zloupotrebljavaju pitomi primorski mentalitet Rijeke i njenih građana.
2. Kako se dozvoljava Frljiću, da na funkciji intendanta HRVATSKOG narodnog kazališta I. Zajc vodi neke svoje privatne ratove i iznosi osobne stavove te omalovažava i vrijeđa domovinski rat i Oluju ? Čovjek predstavlja cijelo kazalište koje pak u zemlji i inozemstvu predstavlja grad Rijeku. Plaćen je novcem HRVATSKIH poreznih obveznika, za što ? Da vrijeđa, provocira i omalovažava nešto što je možda i jedina svjetla točka ove mlade i jadne države ? Kako taj smrad ima obraza na dan obljetnice Oluje spuštati hrvatsku zastavu na pola koplja i organizirati "predstavu" u suradnji sa srpskim narodnim vijećem koje je u direktnom kontaktu sa maticom zemljom dakle Srbijom čiji je pak službeni stav da je Oluja zločinačka akcija ? Kakve će posljedice snositi taj Frljić zbog ovakve sramote ? Hoće li uopće snositi konkretne posljedice, ili će dobiti samo pec-pec po prstima od Presvjetlog Obelixa, vladara Rijeke u izgnanstvu u hotelu Bonaviji u kojeg je protjeran od žene nakon što je napumpao neku ambicioznu fufu ?
3. Jedno je umjetnost i slobodni umjetnički izražaj, a drugo je mučko provociranje, vrijeđanje i pišanje po nečemu što je sveto za Hrvate i Hrvatsku. Ljudi su ginuli u ratu, ginuli za slobodnu Hrvatsku, da bi takvi kao Frljić danas imali radno mjesto i slobodu govora i djelovanja. I onda taj Frljić sere u lice svim tim ljudima koji su dali ono najvrednije što su mogli za ovu zemlju... Frljić je obično govno.
4. Svaka akcija ima reakciju, pa se tako sada mnogi čude ispadu pojedinaca u sklopu Armade... dragi moji kad s jedne strane imate jedan extrem u vidu Frljića, zakon sile kaže da i s druge strane mora biti jednak extrem, zbog balansa...
5. U Rijeci se zadnjih 15-20ak godina nakotilo previše šljama u svakom obliku. Rijeka kakvu znam iz mladosti i danas nema više veze s vezom... ča je bilo tega više ni.