pa meni se gade takvi roditelji.. evo ti konkretan primjer, tog malog je rijeka dovela iz slavonskog broda, dotad nezaposleni roditelji dobili posao u rijeci, samim time i smještaj. deèko igrao jako dobro za rijeku, postao i reprezentativac , i prvi mig iz zagreba i opaa.. idemo èa i zaboravljamo sve što nam je klub pružio..
i nemoj mi molim te reæi "pa tko je kriv rijeci što nije potpisala ugovor sa deèkom" pa gdje bi mi završili da potpisujemo ugovore sa 14godišnjacima :roll:
èekaj...mi smo njega dovukli iz Slavonskog broda (dakle tehnièki isto ukrali nekom njihovom lokalnom klubu). Dinamo ga je oteo nama i u ovom sluèaju su oni gamad, a mi smo rajske djevice? ajmo malo ujednaèiti kriterije...
koji prvoligaš ili eventualno drugoligaš igra u Slavonskom Brodu? Slažeš li se da je prijelaz u Rijeku bio vertikalni skok, a ovo s Dinamom samo horizontalna promjena u lancu? I ne treba sada usporeðivati rezultate seniora Dinama i Rijeke jer zaista nisu bitni, dosta je vidjeti da ta djeca igraju isti rang i ako deèko je perspektiva, prije æe se probiti kod nas nego gore. Ali se slažem da bi bilo pošteno da smo i mi za njega morali platiti nešto love, ovisno koliko je bio u tom klubu. Ma, da je došao godinu ranije, daj im barem 50 lopti
Nije meni ništa èudno kada dijete ode iz kluba gdje treniram zagiæe (a klub nema seniore i ima adekvatne osnovne uvjete za rad, ali ništa više i djeca se natjeèu u 2. i 3. zagrebaèkoj ligi ovisno o rezultatu) u HAŠK, Dubravu, Zagreb, Dinamo, još ga mi pošaljemo na selekciju (mlaðe pionire i pionire, kadeta više ni nema perspektivnih, takvi su veæ negdje) i sretni smo da smo mu omoguæili napredak koji realno kod nas ne može imati. Meðutim, ljuti me kad mi Dinamo uzima zagiæa koji se još kod mene mora usavršavati jako puno da bi prerastao ovakav klub, a tamo je 43. igraè u rosteru i odigra 3 utakmice godišnje po 3-5 minuta pa dijete ode u kurac.
Jednako tako popizdim kad mi doðe roditelj i hoæe uzeti papire djetetu i upisati ga u neki od susjednih klubova što igraju u mojoj ligi i nemaju bolje ni rezultate ni trenera ni uvjete za treniranje. A nisam licemjer pa ni ne lešinarim po tim klubovima vrbujuæi djecu da ipak doðu kod nas, ali ako neko djete doðe (nezadovoljno bilo èime u klubu) ni ne odbijem ga. Lešinarit æu jedino ako se ostvare najave da æe neki klub propasti, pa djeca ostanu na cesti.
kad smo se veæ ulovili ove teme, gdje je danas prva zvijezda lešinarenja, Mate Maleš? Ne samo da ne igra u Dinamu nego ne igra ni u Lokomotivi a u Hajduku je veæ bio na pripremama prve momèadi i to na deficitarnoj poziciji.
Još jedno pitanje: je li za zagiæa ili limaèa bolje da igraju u Dinamu (pod pretpostavkom da stvarno igraju) ili da krene kod mene u ŽNJ klubu?
Moj osobni stav je da æe dijete prije i lakše napredovati kod mene, gdje je možda i jedino veoma perspektivno te veæinu akcija gradi sam i bori se ko lav u slabijoj ekipi nego da igra u Dinamu gdje su svi "svemirci" i nakon 8-10 min igre je veæ 4-0, 5-0 i druga ekipa totalno potone i onda je jedino upitna gol razlika.
Prièa da dijete više napreduje na jaèim treninzima po meni ne drži vodu, jer su to dijeca koju se obuèava osnove osnova tehnike, razvija motorièke sposobnosti i nema puno igre i situacijskog treninga gdje bi ta djeca napredovala na taj naèin.