Je li limitiran Scoria ili igrači ili svi skupa, ali danas čak i u prvom poluvremenu koje je na nešto sličilo bilo je previše lopti dodanih naprijed igraču koji je okrenut leđima golu, vezni i obrambeni se preslabo pridodaju naprijed jer očito ne znaju ili ne smiju, ili oboje. Zagreb je u drugom dijelu znao odigrati jako dobrih kombinacija tako što je 4-5 igrača jurišalo u kontru, ulijetali su iz drugog plana. Tako nešto sam vidio i od Varaždinaca u prvom kolu, i u stvari sam skužio da Rijeka već genetski ima problema s time, naša otvaranja iz obrane u napad su uvijek užasno spora i sa svega 2-3 igrača, dok ostali dođu (ako dođu) već je gotovo. Kod nas su napadači napadači, vezni su vezni, braniči su braniči, kao da je ne smiju otići 20 metara nazad ili naprijed kad to zahtijeva igra, izaći iz svoje kockice prostora, malo zbuniti protivnika, stvoriti višak, sve je tako statično i predvidljivo. Nijedan, ali zbilja nijedan trener to kod nas nikad nije riješio. A vidimo da druge ekipe nema s time problema, recimo jedan Varaždin, Osijek, Zagreb znaju igrati te neke elementarne stvari bez problema. Lopte u for su i dalje rijetkost, jedan Đurišić i Bijelić nisu u stanju pretrčati beka. Zato je ona kombinacija driblinga i centaršuta Čuline na početku utakmice izazvala frenetične ovacije jer na to smo spali, nešto što gledatelji u zapadnim ligama vide otprilike 15 puta na svakoj utakmici.
I još jedna stvar koja mi je na srcu je fizička pripremljenost. Ne govorim sad o kilometraži već o eksplozivnosti, sprintu. Ne znam zašto igrači Rijeke uvijek djeluju da trče u trećoj brzini dok protivničke špice i vezisti dolijeću sa svih strana u petoj. To me užasno smeta jer je još jedan od faktora zašto se tako mučimo. Bez te startnosti nema ni prodora po krilu, ni utrčavanja iz drugog plana, to su stvari koje znaš i bez trenerske licence, ne znam zašto se mučimo s time.
Uglavnom puno je posla a ne izgleda mi da nas očekuje neko veliko poboljšanje u budućnosti. A i prvenstvo je već skoro pa pri kraju, blaženi naš HNL.
Imam i džoker pohvalu i utrošit ću ga na Čulinu, dečko izgleda sa svakom utakmicom raste i ne bih se složip s Dionizom, ovo što on pokazuje jest iznad prosjeka ove momčadi, vidi se znanje a i voljni moment na koji smo prije imali najviše prigovora se popravlja. Treba igrati redovito i moglo bi biti nešto od njega. ne bi ga trebalo prilijepiti uz aut liniju nego mu dati slobodu da ide i u sredinu, a čini mi se da je to dobro koristio i danas.