evo teksta iz novog lista da ne blebecem ja gluposti
OD 23. DO 29. SVIBNJA NA TRAVNJACIMA PRIMORJA I ISTRE IGRA SE 59. IZDANJE KVARNERSKE RIVIJERE
Polaganje nogometne mature
RIJEKA Iako æe veèeras pasti zastori na nogometnim pozornicama Prve HNL, kraj svibnja na Kvarneru bit æe u znaku nogometa buduæi da æe u samo nekoliko dana ovdašnjim stadionima prodefilirati prošlost, sadašnjost i buduænost rijeèkog i hrvatskog nogometa. Razlog je dakako humanitarna utakmica izmeðu bivših i sadašnjih igraèa Rijeke, ali i 59. Kvarnerska rivijera koja se od 23. do 29. svibnja igra u Labinu, Opatiji, Pazinu, Krku, Kostreni, Èavlima i Rijeci.
Tim povodom juèer je u press centru na Kantridi održana i konferencija za novinare na kojoj je Robert Komen, predsjednik Organizacijskog odbora turnira, upoznao prisutne s detaljima natjecanja.
– Moram priznati da nije bilo lagano organizirati 59. izdanje Kvarnerske rivijere iz jednostavnog razloga što gospodarska situacija nije najbolja. Troškovi turnira iznose oko 500 tisuæa kuna pa u svakom sluèaju treba zahvaliti onima koji su pomogli da se turnir nesmetano i kontinuirano organizira – kazao je u uvodu Komen koji je zahvalio HNS-u, HOO-u te Gradu Rijeci i Županiji na pomoæi u organizaciji turnira nakon èega je krenuo s predstavljanjem ovogodišnjih sudionika.
– Imamo nekoliko novih momèadi koje prvi put sudjeluju na Kvarnerskoj rivijeri, a to su reprezentacije Crne Gore i Makedonije te Malaga koja je nakon dvadesetak godina prvi španjolski klub na turniru. Uz njih ponovo nam dolazi njemaèki Augsburg koji æe dogodine igrati u Bundesligi, kao i naši prijatelji iz Vicenze kojima æe ovo biti deseti nastup u posljednjih 13 godina. Uz domaæine skupina, Rudar iz Labina (55 godina u nizu organizator skupine), Opatiju, Pazinku i Krk, na 59. Kvarnerskoj rivijeri nastupit æe i Rijeka, Dinamo (57. nastup), Hajduk, Osijek i Slaven Belupo – objasnio je Komen.
Branitelji prošlosezonskog naslova prvaka su juniori Rijeke koji æe loviti 16. titulu u povijesti èime mogu postati prva momèad koja je turnir osvajala tri puta u nizu.
– Ne bih želio da dva naslova osvojena u nizu budu optereæenje mojim igraèima. Od njih oèekujem samo potvrdu jedne iznimno kvalitetne sezone i jako dobre atmosfere u momèadi. Ako bude tako za mene æe biti pobjednici neovisno o rezultatu – kaže trener juniora Alen Horvat èija æe momèad biti oslabljena za nekolicinu standardnih prvotimaca koji »nogometnu maturu« propuštaju zbog reprezentativnih obveza i ozljeda. U takvoj situaciji uz dva igraèa vraæena s posudbe (Alen Matovina i Marin Grujeviæ) jedna od najveæih Horvatovih uzdanica bit æe Toni Joviæ kojem je povjerena i kapetanska traka.
– Prošle godine sam prvi put imao priliku nastupiti na Kvarnerskoj rivijeri i bilo mi je to jedno predivno iskustvo iako sam ulazio s klupe. Ove godine se od mene oèekuje nešto više i èast mi je što sam dobio trenerovo povjerenje da budem kapetan momèadi. Nadam se da æemo dobro nadomjestiti one kojih nema i da æemo nastaviti tradiciju i osvojiti Kvarnersku rivijeru – zakljuèio je Toni Joviæ.
SKUPINE
SKUPINA A (Labin)
Rudar
Osijek
Slaven Belupo
Makedonija
SKUPINA B (Opatija)
Opatija
Rijeka
Malaga
Vicenza
SKUPINA C (Pazin)