1) Tako što imaš uvjerljivo jaču momčad i široku klupu za ozljede i utjecaj sudaca. Znači, da bismo osvojili naslov pored ovakvog Dinama i njihovih sudaca moramo biti uvjerljivo jači od njih. Moramo ih dobivati i doma i u gostima unatoč suđenju i lopovluku, ali i dobivati sve ostale. Pogreške moraju biti svedene na minimum. Takva momčad iziskuje velika ulaganja osim ako adekvatni igrački kadar u međuvremenu ne uspijemo izvući iz omladinskog pogona, tada su ulaganja nešto manja. Jednom kad naslov prvaka ne padne u njegove ruke, počinje njegov lagani ali sigurni pad. Činjenica da sudci sve više i očitije asistiraju ZOO i ZOO2 je po meni dokaz da se gamad osjeća ugroženima i nesigurnima u sportsku kvalitetu momčadi i sigurnost osvajanja naslova.
2) Ukoliko se dotičnome na sljedećim lokalnim izborima makne zaleđe Grada Zagreba odnosno Bandića, koji ako se dobro sjećam na razne načine sufinancira ZOO sa 6-7 milja € godišnje, odnosno svotom prema kojoj Volpi sa 3 milje € godišnje ispada kao siroće, Maminjo polako počinje padati i na financijskom dijelu poslovanja ZOOova.
3) Paralelno sa razvojem našeg kluba moraju se razvijati i ključni segmenti za funkcioniranje i ozdravljenje društva u kojem živimo tako da ne štiti navedenog od kaznenog gonjenja i smanji mu mogućnost raznih manevriranja izvan zakona.
4) Znam da zvuči gotovo nemoguće, sporo i frustrirajuće, ali po meni je to jedini realni način. Sve ostalo izlazi izvan zakona.
5) Možda se, kako su neki ovdje napisali, dogodi čudo i možda se zbog nekog nama trenutno nevidljivog razloga cijeli njegov sustav počne iznutra urušavati pa on sam bude žrtva sustava kojeg je izgradio. Uostalom, mislim da je većini Hrvatske bilo poprilično jasno što su Sanader i njegova stranka u njihovo zlatno doba radili, ali im nitko nije mogao ništa jer su sa logistikom koju su imali iza sebe djelovali gotovo neuništivo i nezaustavljivo... a vidi ih sad...
-----------------------------------------------------------------------------------
Uglavnom. Da više završim... Mislim da je nama puno bitnije da se bavimo sobom i da konstantno i neumorno radimo na izgradnji našeg kluba bez obzira na močvaretinu oko nas... Sigurno da bi nam bilo lakše u normalnom okružju i da ćemo još puno puta biti oštećeni i frustrirani suđenjem, ali ako radimo i napredujemo, doći će dan kad nas ladro neće moći toliko oštetiti koliko ćemo mi biti bolji od njih.