@ FoFi Možeš li mi objasniti kako misliš sa Močinićem i Weitzerom u sredini? 4-Močinić, Weitzer-3-1?
Kako to misliš da ti objasnim kako mislim sa Močinićem i Weitzerom u sredini? Tako kako sam napisao.
Ajmo redom; ako smo kupili Vargića (koji je i u planovima repke) i platili ga puno jer nismo bili zadovoljni našim golmanima, onda on mora na gol; dakle to je jasno.
Obrana sa 3 ne fnkcionira, a ja sam ionako alergičan na 3 u obrani, stoga, naravno i logično posložio bi močad sa 4 u liniji.
Knežević je siguran naravno u svim kombinacijama, a partner na stoperu mu po prirodi stvari treba biti jedan od trojica Neretljak, Marić, Datković. U nedostatku rješenja, logično se nameće i Kreilach kao prinudna opcija. Volio bih vidjeti Marića da ga mogu realnije ocjeniti, po onom što sam vidio možda bi on bio i najbolje rješenje; iako, kakav god da je, Neretljak je vjerojatno još uvijek najlogičniji izbor. Lijevi bek, tu također nema velikih dilema - kupljen je Škarabot i budimo realni, alternativa ide u penziju za 2 mjeseca. Desno je isto situacija čista, Poljak je bek, Mujanović to nije, Miloš također nema tu kvalitetu, zato i je u Cibaliji. Nikako mi se ne sviđa ideja sa Datkovićem kao nekad sa Budicinom na beku.
Slažem se da je potreban korektor ispred vezne linije i slažem se da Kreilach ima najviše predispozicija i kvaliteta za tu ulogu. Pored njega treba nam netko tko će pokretati napade, biti spona između obrane i napada i ima smisla za suradnju, a može trkački odgovoriti zahtjevima defanzive.
Brezovec vs. Sammir
Odlaskom Kovačića u »Inter« puno toga u igri »Dinama« ovisi o raspoloženju i učinku Brazilca s hrvatskom putovnicom. Sammir u posljednje vrijeme ne djeluje previše inspirirano, ali protiv »Rijeke« je nerijetko znao (za)blistati. Za petama ćemu vjerojatno biti bivši suigrač Josip Brezovec. »Rijekina« radilica, nerijetko i više od toga (asistent i strijelac), u Maksimiru će imati odgovoran posao ukočiti čovjeka od kojega puno toga polazi u modrim redovima.
Vidjeli smo kako je to završilo, ni on ni Močinić nisu uspjeli zaustaviti Sammira, a što se igre prema napred tiče, neću se ponavljati, dakle, Močinić je tu u velikoj prednosti.
Alispahić je pojačanje, znalac, koji može primiriti loptu i njega bi ja koristio tamo gdje je najbolji - na poziciji centralnog veznog. Weitzer ima potez, ima fintu i može napraviti višak i podvaliti pravu loptu. Tu poziciju može igrati i Gabrić/Mutombo/Jugović. S druge strane treba netko tko će nam dati dubinu i brzinu. Hoće li to biti Čulina, Mutobmo ili Mujanović ovisi o trenutnoj formi i protivniku. I u napadu jedan od trojica Cesarec/Benko/Jogan. Ja doista ne vidim doslovno ni jednu jedinu prednost igranja sa "nominalno" 2 napadača, (pogotovo sa 2 "brzanca" kao Benko i Cesarec) sa ovim našim veznjacima koje imamo. U većini utakmica ti naši napadači su odsječeni, nemamo dovoljno igrača u sredini i onda ni ne dobivaju prave lopte, pa onda Cesarec dolazi skroz nazad što vidjeli smo nije učinkovito. Benko bljesne na momente, ali ga uglavnom nema na terenu. Meni je još uvijek Cesarec u laganoj prednosti iako je u lošijoj formi, ali u svakom slučaju napadači se ionako uvijek mijenjaju tokom utakmice, tako da bi svi dobili šanse. Dakle, opet ponavljam nešto ovako kao početna formacija gdje Weitzer više ulazi u sredinu i vodi igru, a Čulina je nešto ofanzivniji i gdje oni mijenjaju pozicije:
-------------------Vargić
Poljak------Knežević------Neretljak----Škarabot
-----------------------Kreilach
--------------Močinić
Čulina---------------Alispahić-------Weitzer
-------------------Cesarec