Koliko čujem iz neformalnih izvora s Kantridom su počele žestoke birokratske pizdarije s tim da ne zajebavaju ovi lokalci već ovi malo viši.
Ništa me ne čudi obzirom da imam posla s istim strukturama na poslu, nesposobna bagra, uvijek fali jedan papir (FT1P sindrom).
Pitanje je u čemu je problem? Što je prepreka za dozlove?
Uostalom, ja i dalje ne vidim kakve ti dozvole trebaju da srušiš jedan i napraviš novi stadion na istom mjestu? Tu ne bi trebalo biti problema. Da se o tome radi, dozvolu bi dobili jučer. Problem je očito u popratnim sadržajima (a nitko u stvari ne zna koji su sve Miškovićevi planovi, šta on misli sve tamo napravit i na koji način). Sjetimo se i za Rujevicu nije bio problem u gradu i dozvolama nego u stalnom i konstantnom mijenjanju planova investitora. Pa nije ovo baš takva tunguzija da će ti netko dati potpis i papire, a kasnije ti sam odlučiš kako i šta ćeš napraviti. Dakle, možda nije samo stvar birokracije nego i planova investitora.
Problem je najvjerojatnije u pomorskom dobru, i da, sigurno su u pitanju okolni objekti, jer ne vidim razlog zašto se ne bi moglo gradit unutar postojećih gabarita.
Gradit stadion bez popratnih sadržaja bi sigurno bilo meganeisplativo, to mi jasno, ali svejedno, kad sam pročitao taj plan B o proširivanju Rujevice, zabolio me želudac. Nemam ništa protiv Ruje, ali dom Rijeke je Kantrida, bukvalno oduvijek.
Iskreno, sad kad malo razmišljam, bilo bi bolje da su jednostavno napravili kompromis, odustali od ovog sadašnjeg projekta Kantride koji je IMO preambiciozan, srušili stadion i na njegovom mjestu napravili jedan jednostavan objekt poput ovog kakav je na Rujevici, samo s kapacitetom od desetak tisuća. Ima sasvim dovoljno mjesta, izbaci se atletska staza, napravi centralna tribina na foru ove rujevičke, samo s kapacitetom 5.000 mjesta, zapad od montažnih elemenata, baš poput istoka na Ruji, al kapaciteta 2.000, pod (sanirane) stijene tribina za 2.500 ljudi i na istok kavez za 500. I to je to.
Ne bi bilo Bog zna kako spektakularno, ali bi ispunjavalo FIFA-ine zahtjeve, ne bi bilo skupo, i dalo bi se izvest u relativno kratkom vremenu.