*ažurirano 21.8.
Dolasci |
Roman Bezjak | 2018 |
Odise Roshi | 2018 |
Frane Ikić | 2017 |
Stefan Ristovski | 2016 (p) |
Marko Vešović | 2016 (p) |
Odlasci |
Goran Cvijanović | istek |
Domagoj Pušić | Lugano |
Alex Fernandez | istek posudbe |
Antonini Čulina | Lugano |
Marin Leovac | PAOK |
Vrijeme je. Počela su nagađanja o odlascima raznih igrača, o potencijalnim pojačanjima i prinovama, mislim da je trenutak da dobijemo zasebnu temu za ljetna događanja u klubu.
Idemo redom na roster na ljeto:
Golman |
Ivan Vargić | 2017 |
Andrej Prskalo | 2017 |
Dino Raspor | 2017 |
|
Desni bek |
Stefan Ristovski | 2016 |
Marko Vešović | 2017 |
Ivan Tomečak | 2017 |
|
Lijevi bek |
Mateo Bertoša | 2017 |
|
Stoper |
Marko Lešković | 2017 |
Matej Mitrović | 2017 |
Miral Samardžić | 2016+1 |
Frane Ikić | 2017 |
|
Def. vezni |
Ivan Močinić | 2018 |
Mate Maleš | 2017 |
Josip Radošević | 2015 |
Filip Bradarić | 2018 |
|
Desno krilo |
Marin Tomasov | 2018 |
Odise Roshi | 2018 |
Vedran Jugović | 2017 |
|
Lijevo krilo |
Anas Sharbini | 2018 |
|
Napadač |
Roman Bezjak | 2018 |
Bekim Balaj | 2017+2 |
Tu su još oni između B ekipe i prve postave, koji će dobiti šansu na pripremama na ljeto (najvjerojatnije), te oni koji se vraćaju sa posudba:
|
Rezerve |
David Nwolokor |
Ivan Nevistić |
Mihael Rebernik |
Juri Cisotti |
Mate Bajić |
|
Na posudbi |
Simon Sluga | Spezia |
Jozo Špikić | Široki |
Mato Miloš | Spezia |
Josip Brezovec | Spezia |
Dario Čanađija | Spezia |
Mislav Oršić | Jeonham |
Zoran Kvržić | Spezia |
Aliyu Okechukwu | Šibenik |
Damir Zlomislić | Istra 1961 |
Solomon Theophilus | Šibenik |
Ventsislav Hristov | Skenderbeu |
Josip Mišić | Spezia |
Niko Datković | Lugano |
Josip Ivančić | Koper |
Goodness Ajayi | Široki |
Jedno vrijeme se priča o držanju kostura i ne prodaji ključnih igrača, pa onda sljedeći dan "imamo upite za mnoge igrače". Prvenstveno tu mislim na Tomečaka, Leškovića i Leovca. Grijeh bi bio izgubiti 3 od 4 igrača obrane u jednom roku, i mislim da nekome treba spustiti rampu. Najbolje dvojici, pa da jedan ode na ljeto, a jedan onda na zimu, ali teško je predvidjeti ishod. U veznom redu ima upitnik nad Moisesom, kažu da se vratio ovaj tjedan, da će biti spreman za jesen. U napadu očekujem odlazak Ivančića, možda i Hristova. Posudbe - tu je Sluga i vjerojatno povratak Kvržića, ostali teško da će natrag kod nas, vjerojatno će se ciljati na neku prodaju. Izuzeci su možda Čanađija i Zlomislić.
Što se tiče isteka ugovora, pod upitnicima su Maleš, Cvijanović i ekipa na posudbi - znači Vešović i Alex (Radošević je do zime?), a njihov ostanak ovisi o njima i klubovima, vjerujem da Kek nema ništa protiv ostanka obojice.
Pojačanja su JAKO JAKO potrebna. Minimalno po jedan igrač u svakoj liniji, osim golmana, jer iako ima svoje mane i mušice, ne vjerujem da ćemo pored Vargića i Sluge dovoditi trećeg. Ne bi imao ništa protiv Livakovića, ali onda je to gužva. U obrani ovisimo o odlascima. Priča se o Borni Barišiću na LB, ne vidim ništa loše u njemu, ali ne vjerujem da je na razini Leovca, tj. siguran sam da nije.
U veznom redu priželjkujem čistku i to veliku. Sa posudbama imamo skoro 20 igrača za tih 5 pozicija, odnosno 4 (ovisno kako se gleda formacija), što je besmisleno. Od sadašnjih, Radošević-Močinić-Bradarić-Moises i naravno krila. Maleš će moguće dobiti produljenje jer nije za baciti, ali forma je upitna. Mišić me razočarao, a Cvijanović ne igra čitavo proljeće, a zdrav je, što znači da će on otići. Fali nam playmaker, desetka, i alternative na krilima, i to jače od Ajayija. Kvržić se vjerojatno vraća desno, ali opet mi Kvržić/Tomasov nije nešto, iako su jedan drugome strašna konkurencija i to će biti ok, za razliku od lijeve strane. Ajayi je u HNL-u dobar, ali Anasu treba alternativa. U sredini sam već napisao, previše, a premalo. Radošević/Močinić je onaj koji grize, Moises onaj koji stvara. Premalo. Treba netko iskusan za povezivanje igre...
Napad je po meni najveći problem. Balaju svaka čast, grize i ispunjava očekivaja, druga stvar što navijači očekuju još više. Nije tehničar, po meni nije za prvih 11 dogodine, ali za rotaciju svakako. Hristov je ozlijeđen otkad je došao, Ivančić nema kvalitetu, iskreno, nemam ništa protiv da odu obojica. Ali trebaju nam konkretna imena. Netko brz, agilan, fizički jak (npr crna/brza verzija Balaja) i neki tehničar, dakle Vugrinec/Erceg/Kramarić. Tko je to, ne znam. Ali Balaj nije za EL.
Ovdje postavljajte sve novosti i medijska naklapanja o dolascima/odlascima, vlastite "prijedloge" i nalaske, dakle sva rasprava o ljetnom roku ide ovdje pa da bude sve na jednom mjestu.
**ako ima kakav zajeb sa ugovorima napišite u temu pa popravim