Gdje je zapelo? Što nitko ne otvara? Šta sad kad nam je Maminjo u pržunu mislite da će pobjede doć same od sebe?
Opet me zapala ta nezahvalna dužnost da otvorim temu za nova 3 boda. Zakonom velikih brojaka morao bi i ja negdje kiksati, pa da uzmemo recimo samo bod sutra (što i nebi bilo loše ako belupo i inter uzmu 3 zar ne?). Ali nećemo tako razmišljati. Osijek nam je nekoli puta zapaprio a i do nedavno su nam bila crna mačka. Današnja konstelacija snaga govori drugačije, ali trebati će dobro oznojiti bordo dresove (kad smo zadnji puta u plavim odigrali išta) da se iz slavonije dovuku bodovi. Očekujem pravu prvenstvenu hnl utakmicu. Pod tim nazivom dakako slijedi tmurno vrijeme, kiša s snijegom, teren ko krumpirište, gledatelja preko nekoliko na betonskim tribinama iz doba milke planinc. Domaćini su hendikepirani jer su jednostavno loši, love nema i mogu igrat samo iz inata. Nema im Lukića i Šarića (nikad čuo), a od poznatijih u ekipi im je šovša, perošević i roce, brani Žitnjak (valjda sin od starog miroslava). Na službenoj stranici im je glavni trener Rukavina iako će malo bolji poznavatelji hnl prilika znati da im je trener ipak Zoki Zekić, naše nekadašnji urnebesni dio tandema KP (Krpan- Zekić). Zekića je Kek već nadmudrio u repesažu eurolige protiv Šerifa.
Krenimo ka lideru (kako to lijepo zvuči) prvenstva tj. nama:
Branit će vjerojatno (98.4 posto) Vargić - čovjek s više nastupa za reprezantaciju nego minuta u istoj

Obrana: Iako su umorni, ne vjerujem u neke preinake, dakle makedonci + slovenac + slavonac (dal leško il mitar?!)
Veza: s obzirom da se očekuje oranica, da nema mojzesa (kartoni), vrlo vjerojatno Maleš-Močinić-Radošević. Ovaj treći nam je sad i pucač penala iako se nebih čudio da zvizne jednu preko gola ako bude prilike. Ne razbija se prokletstvo krstanović baš tako lako.
Napad: od sigurnih je tu Tomasov, (balaj vrlo vjerojatno neće jer se neće htjet riskirat), bezjak i anas. Ovo definitivno nisu utakmice za anasa (hladno, daleko je grobnik itd), ali alternativa je bradarić ili roshi. Ne znam. Možda i Vešo skupi koju minutu. On mi je onako dobar kad uđe jer uvijek ulazi kad vodimo ili kad dobijamo. Dakle neka Vešota u igri od 80 minute.
Volio bih glatkih 4:1 za goste, ali to bez obzira na kvalitetu i kladionice (1.4 na goste) po meni i nije baš najsigurnije. Prije bih rekao nikakvo prvo poluvrijeme, sa jednim udarcem preko vrata močinića i tamo negdje u 65 minuti podizanje tempa i lomljenje domaćina s nešto prilika za gol. Hoćemo li uspjeti imati barem 4 boda viška i prije slijedeće subote i Istrijana na Rujevici vidjet ćemo sutra oko 17 h. Usput slijedeće kolo ne otvaram temu. Kombinacija, koma+subota+rujevica=nerješeno