Utakmica pred vratima, tema ne otvorena. S obzirom da je moja zadnja otvorena doma bila 3:0 protiv zagrebačkog kluba, ajmo probat. Iako imam osjećaj da sve ovisi o tome šta je gnjusna izdajica sanjao. Ako su bili neki zombiji onda smo nahebali, ako je poželio 1:0 na guz onda dobijamo.
Ovo je trebao biti derbi nad derbijima, prilika generacije da pobjedom zasjednemo na čelo ljestvice i braću iz zagrebačke šume zabezeknemo 4 kola prije kraja. Nažalost desila nam se Koprivnica, bod ravan porazu i sada ako i dobijemo nekim slućajem dolazimo na -1. Međutim do kraja su samo 4 kola, 12 bodova. Nakon utorka Rijeka ide u Split Hajduku, doma Split, idemo na noge uvijek nam neugodnom Osijeku i zadnje kolo Istra doma. Dinamo poslije nas isto ide u Split, pa imaju doma Istru, te dva gostovanja Slaven i zadnje kolo uvijek im "neugodnu" Lokomotivu. Međutim o tome možemo od srijede na dalje.
Iako uvijek počnem s sastavom domaćina, danas ću počet kako i bon ton nalaže, s sastavom gostiju. Dakle kreću s možda i najačim igračem koji je jedno vrijeme bio malo nepravedno zapostavljen s BRUNOM MARIĆEM. Nakon štonam prošlu subotu Matoc nije uspio, usprkos dobroj igri, otkinuti ni boda, trener i prijatelj kluba su odlučili posegnuti za provjerenim, iskusnim te nadasve uvijek nadahnutim virtuozom. S desne strane će mu biti Borut Križarič, s lijeve Goran Loparac, a za svaki slućaj ako se ozlijedi, zakasni, napije ili mu pozli, tu je na klupi nama dragi Mario Zebec iz Cestice.
Za Rijeku će probat igrat:
Ispred Vargića u obrani vrlo vjerojatno standardna četvorka: Ristovski - Samarđić - Lešković - Žuta. Po meni prije Leško nego Mitar, za Žutu tako i tako nemamo zamjene.
Veza je već malo prblematičnija. Osim Brezovca koji ima 3 žuta pa ne konkurira za sastav, vjerojatno se vraća Maleš kojem bi društvo na zadnjem veznom trebao raditi Bradarić. Ako ćemo napast onda su tu vjerojatno još Tomasov i Matej na krilima i Gavranović i Bezjak u napadu. Neka intuicija mi govori da bi Matej mogao završit na klupi, a umjesto njega upast Vešović. Tu je još Balaj koji bi isto negdje to trebao biti ozbiljan kandidat za pokoju minutu, te svakako Keku najmiliji Močo. Roshi će čekat priliku ako stvarno budemo u nekom minusu, pa ćemo krenut va bank u 87. minuti. Ja bih krenuo s Malešom, Gavranovićem, Tomasovom, Matejijem, Bezjakom i Balajom, ali ja više volim tika-taku Guardiole, nego čvrst blok, oranje i kopanje Simeonea.
Dinamu ne fali nitko čak im se i Pjaca oporavio iako nije izgledno da zaigra. Valjda El Sharabi neće opet imat svoj dan protiv nas. Tu će Žuta imati pregršt posla, ako uspije možda zasluži bijeli dres i dogodine. Ovi ostali plaćenici su dobri, ali ukoliko im najbolji igrač Bruno ne bude imao svoj dan teško će do bodova pred nadam se do kraja ispunjenom Rujevicom, s raspjevanim tribinama i na kraju još veći i još jačim vatrometom.