Matei mi se u glavi čini izgubljen do daske. Vidi se svakih par minuta sa nekim potezom da je sa loptom na ti, ali ono samopouzdanja što ima Bradarić izgleda mi ogromna količina u usporedbi sa Mateijem. Sjetim se onog strašnog prolaza kad je nanizao dvojicu na početku uz lijevu aut liniju, i onda prvi korner dobijemo i on nekako traljavo opali loptu, ne dođe ni do prve stative. I onda drugi korner milimetarski ubačaj Mitroviću na glavu, opasna lopta bi bila i da je istrčao golman. I stalno tako. Slična priča je bila sa Sharbinijem, malo malo nekog provoza, ali generalno to bude bez statističkog učinka. A opći problem je što Kek takve igrače koji nisu 100% psihološki spremni tretira kao i Vešovića koji zna zašto izlazi ili ulazi, i isto je radio sa Anasom, nakon 60 minuta leti van taman kada treba staviti u brzinu više protiv spore umorne obrane protivnika. I onda kad imamo kontru kad se ovi otvore nemamo Mateija koji bar ima kontrolu lopte kad si daje for, iako ga izgura svaki povjetarac, imamo lijevo Vešovića (inače desnog beka) koji tehnički nije baš dobar.
I naravno stoji ovo da nema s kim igrati. Žuta je teški očaj, ono u Istambulu mislim da neće više nikada ponoviti (nažalost), badave njemu što u novije vrijeme i pokušava otići naprijed, badave mu to kad ne zna osnove, dupli pas ne zna napraviti tj ne zna biti mantinela, nije dovoljno brz da sam nekog prođe, jednostavno je beskorisan prema naprijed, a loš je i u obrani. Nije mi jasno što čekaju, zar postoji rok nakon kojeg će podvući crtu i reći da nije dobar? Ili ga guraju dok ne dođe bilo kakva ponuda? To je igrač sa dvije (2) asistencije u 86 utakmica naše i švedske 1. lige.
Slično vrijedi za Gavranovića, koji trči puno više nego kad je stigao, bori se jače, griješi isto, dosta je spor i ponekad djeluje jako nezainteresirano, ali dojma sam da nema ni s kim igrati. Rumunj lijevo se izgubi jer više gleda desnog beka protivnika nego slobodan prostor (trebaju svi igrati obranu, ali neki više, neki manje...), desno Vešović prosjek prosjeka osim kada je derbi, ispred njega Bezjak s kojim se razumije ok, a iza još izgubljeniji Bradarić.
Dugoročno me veseli što će kad-tad zaigrati istovremeno i Andrijašević koji je puno ofanzivniji igrač, a nimalo loš u defanzivi, te prema naprijed na papiru jako opasni četverac Matei-Gavranović-Gorgon-Bezjak, a računam i na Crniča tu negdje oko njih. Samo badave i svi oni ako će i tada strategija biti dodaj prvom do sebe ili unazad na sigurno.
Ali bodovi su tu, za razliku od prošlog kola kad smo bili puno bolji i promašili puno više pa osvojili jedan bod. Tu se slažem sa onim da je bar svaka utakmica takva.
Ispričavam se svima na neprofesionalizmu, previše hmelja...
Isto vrijedi i od mene za ono sinoć.