U utakmici koju sam ja gledao, smo uvjerljivo pobijedili Hajduka na Poljudu. Na toj utakmici je Gavranović postigao majstorski gol o kojem nitko ne priča. Kretanje unazad, trzaj glavom preko ramena u malu mrežu. Predivno. Na toj utakmici sam vidio kako igrač Rijeka dodaje bolje postavljenom igraču na drugoj stativi za zatvaranje utakmice (svaka sličnost sa nedavnim slučajem nije slučajna). Na toj utakmici sam vidio puno dobrih stvari, Franko se odlično kreće između dvije linije. U tom prostoru nam već dugo fali igrač koji će tu primit loptu, znat je zadržat, proigrat, zaprijetit. Do sada je samo Gavranović izlazio u taj prostor po loptu, što su već svi znali. Osim Zhutinog lošijeg dana, vidio sam puno dobrih stvari u odnosu na zadnjih par utakmica. Vidio sam igru.
A šta neki vide? Bradarića. I to je jedino bitno. I od još jedne pobjede, koja je u očaj bacila našeg ljutog rivala, koja je dole izazvala frku, koja ih je okrenula međusobnoj svađi, mi radimo problem i analiziramo koliko košta Bradarić i gdje je stajao Zhuta. Bahato.
Dao bog, da u svakoj slijedećoj Bradarić napravi penal i da rezultat bude isti.
Nisam ničiji advokat, boli me kurac za Bradarića, ako će ga sutra Kek potjerat iz ekipe, podržat ću odluku jer vjerujem da struka zna šta radi. Ali teza, da kod Keka igraju igrači koji su mu dublje u šupku, mi je za ne vjerovat. Poznamo li mi uopće sebe i svoje okvire?
Ako vidiš da ne možeš do lopte, baci se na braniča i padni na pod. I došao si do lopte. Cool fora. Jednostavno. Ako je to nešto što propisuju pravila igre, onda zašto nema 20-ak penala po utakmici. To znači da napadači ne koriste tu mogućnost. Šta bi braniči trebali? Pa trebali bi u biti oni bježati od napadača.
Budite sigurni, kod obrnute situacije, da je npr. Bezjak bio "padač", sigurno ga ne bi sudio. Bio bi žuti i jezikova lekcija. Kao što je bilo kod udaranja Juranovića.
Bradariću se to prečesto događa! Koliko često?

!!!!
Evo, drugi put. (DRUGI). Strašno jebote. To je u svakom slučaju češće nego što se isto događa Bezjaku ili Gavranoviću. Da, istina.
Ma tu mu je, dečki, radno mjesto. Normalno je da se češće događa njemu nego ovoj dvojici. Gdje su uostalom bili stoperi kod "tog penala", gdje je bio Rista? Naprijed. U ofenzivi. Zato je on bio tu, jer pokriva njihove prostore.
Da li će se dogoditi opet? Hoće. To je takvo radno mjesto. Pomirite se s tim.
S druge strane, sigurno je bar dva puta, u istom periodu (od kad je u klubu), uklizao i spriječio gol, kad je zadnja linija već ispala. Kako ćemo to vagati? Šta vam vaga pokazuje? Moja pokazuje da tko radi i griješi.
Koštao je 600k. Da pa šta? Šta ikoga od nas boli kurac koliko je netko koštao? Ako će sutra Miško Zhuti dat plaću milju eura godišnje, šta to koga briga. Je to javni novac? Nije. Je to novac od nekoga od nas? Čisto sumnjam. U čemu je onda problem? Ako su se zajebali, zajebali su se svojim novcem. Sad još više podržavam upravu da se o transferima ne govori. Novci samo pomute razum.
Sačekajmo da vidimo za koliko će ga prodati pa onda sudite kakav je posao napravljen.
U povijesti ovog kluba je bilo igrača koji su i češće i teže griješili. I biti će ih u budućnosti. To je dio nogometa. Stanite na zemlju.
Primjetio sam taj nekakav "kompleks" kod nekih od nas. Kompleks tipa, možemo izgubiti slijedeće četiri, samo da njih dobijemo. Ne kužim ja tu logiku, a ni matematiku. Navučemo si nepotreban stres, umjesto da uživamo u trenutku. Pustimo njih da se grče.
Idem na odmor. Tirče gasi svjetlo.
FORZA FIUME
Over and out