Evo i mene opet. Moja prva utakmica (koju otvaram) u ovom prvenstvu. Idemo u goste na megdan uvijek neugodne Cibalije, u goste gdje smo često znali polomiti zube ambicija borbe za nešto i to nakon nama uvijek nezgodne reprezentativne pauze. Sjetimo se samo onih Scorijinih i Skočičevih debakla. Isto tako moram se prisjetiti i Gračanovih 2:0 daleke i nikad dovoljno oplakane 99 godine, pogodaka Muse i Hasančića (ne da mi se provjeravati, ali čini mi se da je tako bilo) u prvom ili prvim kolima. Dakle obično nam gostovanje u Vinkovcima kaže kakva će biti sezona.
O domaćinu malo znam(o), čini mi se da je tamo Frane Vitaić koji nam je nerijtko znao zavaljat neku bombu, a trener im je Stanko bunker Mršić, te se očekuje prepuštanje inicijative gostima i čekanje svoje šanse iz kontre i polukontre. Stanko like this.
Mi smo na papiru veeeeliki favoriti. Sastav bi trebao biti nekako ovakav:
Na golu Prskalo: iako smo nakon prodaje Varginja svi strepili, zazivali razne zagorce i strance, u klubu su se odlučili na Andreja i izgleda pogodili. U prvih 7 kola čovjek se pokazao bolji od predhodnika, sigurniji u istrčavanju, hvata (a ne boksa) lopte iz kornera, a i imao je par bravuroza ala Preudhome, sjetimo se samo lokomotive pred kraj utakmice.
Obrana bi trebala biti: Ristovski-Mitrović-Elez-Žuta. Tu najviše visi žuta koji je po nama navijačima potrošio sve svoje kredita, ali spletom okolnosti i neimanja boljeg lijevog beka - još uvijek igra. Možda na toj poziciji osvane Vešović jer: pod A Žuta je sve gori, pod B Vešovića Kek obožava,a a dolaskom ausrtijanca i slovenca nije baš realno da igra desno krilo.
Veza: Osim ako nisu ozlijeđeni Maleš i Kekov mezimac Filip bi trebali bit na terenu, a ako igramo s jednim napadačem (kako bi drugačije kad i imamo samo jednog u kadru), tu bi rebali biti recimo Andrijašević ili Mišić, Matei ili Crnčić, Ayayi ili Gorgon. Ja bih osobno trojku Crnčić, Matei, Gorgon, a Andrijaševića umjesto Filipa, ali svi znamo da Kek i ja nismo baš na istoj valnoj duljini (on AM - ja FM).
U napadu bi trebao počet Gavranović, tako da s obzirom da Mario i nije klasična špica, ekipa mogla izgledati kao nekad barcelona s "lažnom" devetkom. Harisa u cijeloj priči ne uzimam za ozbiljno.
Zviždi Križarić i s obzirom da do sada u ovih 7 kola nije bilo nekih sudačkih repova bar prema nama, nadam se da neće sad najedanput krenut natezanje za modre. Od naših po 2 žuta imaju ristovski, bradarić, žuta, vešović, mišić i šofranac. Vrlo vjerojatno će bar dvojica dobit trećeg da se ipak malo olakša dinamu slijedeće gostovanje, nadam se da će to biti Bradarić i Žuta, a ne Ristovski i Vešović.
Uglavnom očekujem 3 boda, laganih 1:4, pjesmu u autobusu do vukove gorice i pripremu za punu Rujevicu za sedam dana (ipak su sada godišnji završili jel)