Moram reći da sam kontra svega što si napisao.
Prvo, izostanak Žute ne vidim kao hendikep uopće, a kamoli veliki hendikep. Ofanzivno ionako od njega ne očekujem ništa. Malo je reći ništa... Dakle gledam jučer, to je bila njegova prosječna utakmica. Svaki dodir s loptom na protivničkoj polovici je bio primirivanje lopte i automatski ljevicom vraća natrag loptu obrani. Prema naprijed ni ne pogleda većinu puta nego automatski unatrag. OK, poštujem što je požrtvovan i sve, ali danas smo tako jak klub da nije dovoljno biti "borben i davati 120%" kao nekad. Danas trebaš imati i neku osnovnu kvalitetu. On to nema, on je igrač poput Salčinovića primjerice - zastarjeli tip. Kao što bi Feno bio igračina pred 25 godina, tako bi bio i Žuta jer defanzivno iako nije nešto posebno, ipak zatvori svoju stranu i ima solidne reakcije. Vešović nije dobar u defanzivi, ali nije bio ni Tomečak pa je uredno proveo dvije sezone na beku protiv najjačih protivnika. Ali zna probiti stranu i individualno i u kombinaciji s igračem ispred sebe, što je Žuti stran pojam. Stoji da mi se ne sviđa Soudani na Vešovića, ali realno gledajući bio bih miran jedino da ide na Ristovskog iz čitave naše obrane jer u njega imam najviše povjerenja, a brz je da se može nositi s Alžircem.
Dakle očekujem Vešovića lijevo, a onda idu slatke brige. Ako Kek stavi Bezjaka na lijevo krilo (Gorgon desno), onda lijevu stranu opet nemamo jer je sad pak Bezjak beskorisan. Ako ostavi Gorgona, onda je to dobro već jer imamo na obje strane s čim zaprijetiti. Najradije bi Rumunja lijevo, ali mislim da je on prošlo vrijeme kod nas, u hijerarhiji je na petom mjestu na svojoj poziciji i ne vidim pozitivan nastavak suradnje.
Rezime svega jest da me ne veseli previše što igrač koji je ipak igrao u skoro svakoj utakmici otkad je došao tu (sigurno neki rekorder!) baš u najbitnijoj unazad 10-12 godina neće igrati. Ali smatram da ćemo pokrpati to dobro.
Drugo je ok, slažem se da je floskula da Žuta strpa Soudanija u džep jer dotični svaku utakmicu ili zabije ili ima par odličnih šansi (tipa 1.p. u Maksimiru udarac ljevicom sa vrha 16m kojeg Prskalo paradom skida), a koliko pamtim oba gola u 5-2 su preko lijeve strane i to jedan Soudanijev kada ga je Žuta zaboravio.
Treće, Soudani je strašan igrač za našu ligu od prvog dana kada je tu došao. Čak je, kao i ostali dobri igrači Dinama, s godinama postajao sve lošiji, ali i takav je velika klasa. Mrvicu prgav (ni blizu Vešovića primjerice), ali klasa.