Dinamo kakav god da je, ipak u posljednjoj četvrtini prvenstva - izuzev našeg međusobnog dvoboja - igra u Osijeku kolo prije kraja, dok mi tada imamo primjerice Cibaliju kući. Tako da ni to gostovanje Slavenu ne mora biti krucijalno ako ne uzmemo sva tri boda tamo, jer Dinamo ima jednako težak zadatak tjedan kasnije.
Nama je narednih 8 kola svedeno na dva gostovanja: Lokomotiva i Slaven, oboje vjerojatno pod stimulacijama Dinama, i dvije mrvicu ozbiljnije domaće utakmice u vidu Osijeka i Hajduka. Kažem mrvicu ozbiljnije jer smo objektivno jači Osijek dobili 5/5 puta ove sezone, dok sa slabijim Hajdukom imamo jedan Elezov (zasluženi!) preokret 20 minuta prije kraja odnosno remi sa Poljuda.
A raspored u sljedeća četiri kola je nama vrlo vrlo lagan - sucima i kartonima unatoč:
- sljedeće kolo kući igramo sa Splitom koji u posljednjih pet utakmica nije zabio gola, a u posljednjih 7 je zabio 1 gol
- gostovanje Istri koja izgleda nije tako loša više, ali to kažem na osnovu njihovih pobjeda protiv slabijih ekipa od njih: Inter, Split i Cibalia
- stiže nam Osijek na Rujevicu: sve već rečeno, vrlo vrlo interesantna momčad sa par interesantnih imena (Lopa prvi na listi), ali od koje smo i dalje jači
- Toplakov Inter na Rujevici
Tek onda idemo napaljenoj Lokomotivi na noge - opet, momčad od koje smo puno jači. Dinamo u međuvremenu ima Hajduk kući i Slaven u gostima. Znam, jedni su loši, a drugi stimulirani, ali ne znači da je to sigurnih 6 bodova kao primjerice protiv Lokomotive sljedeće kolo.
Onaj psihološki pritisak će ponovo biti prisutan jer igramo poslije Dinama mislim sve ove utakmice, ali realno gledajući, kažem opet: sucima i Dinamovoj kvaliteti (koja nije baš toliko velika) unatoč, puno su veće šanse da oni kiksaju u sljedećih pet kola nego mi.
A ako ne kiksamo ni jedni ni drugi (ili oboje), bam - već je 33. kolo kada mi imamo dvije ključne utakmice: Hajduka kući i gostovanje u Koprivnici.