Napomenuo bih da smo do prije 2-3 kola imali puno bolju gol-razliku od Dinama, ali oni su u zadnje dvije utakmice postigli 9:0. To znači da ako u zadnjem kolu budemo išli gore sa +3 boda njima bi za naslov prvaka mogla biti "dovoljna" pobjeda od 3 gola razlike, a ne više 4. Možda se ne čini kao big deal, ali mislim da nas oni ne mogu dobiti 4:0, 5:1 ili 6:2 pa da imamo ne znam kako loš dan. Ionako bismo tu utakmicu igrali onako kako nama paše, tj. nismo mi ti koji moraju napadati. 3 gola razlike je isto puno, ali ipak malo napetije.
Sada Hajduk i Slaven. Teške utakmice, ali mi smo samo 180 minuta udaljeni od naslova prvaka. To kažem zato što utakmicu s Cibalijom smatram riješenom, to mora biti 3:0 u 15. minuti. Zvuči bahato, ali nema fucking teoretske šanse da nas zahebe fenjeraš, i to na Rujevici. Prema tome, sve snage se moraju skupiti da se iduće dvije utakmice odigraju jednostavno savršeno. To znači i da Kek ne smije spavati na klupi nego mijenjati na vrijeme ako bude trebalo. Vjerojatno će jedina promjena biti Gavranović na polušpici i Bezjak kao centarfor, a i nije baš neka novost. Ne vidim prostora za neko taktičko iznenađenje s naše strane jer uvijek igramo istu formaciju sa istim igračima na istim pozicijama sa istim linijama kretanja i dodavanja. Za pobjedu će nam trebati ekstra doza agresije i samopouzdanja i mnogo brži i okomitiji protok lopte, ono što je falilo u Zagrebu. Kad ubacimo u najvišu brzinu i automatizmi prorade, tada svaka ekipa u HNL-u pada. Kad to izostane vrlo smo predvidljivi. Mislim da Hajduk ne može odigrati baš onakvu bunkerčinu kao Lokomotiva, nije im to u genima. Mislim isto da će Carrillo ovaj tjedan imati itekako puno posla stišavati euforiju i među samim igračima koji se možda sad osjećaju moćnima da nam dođu naplatiti sve frustracije, a to ih može odvesti u krivom smjeru. Važan će biti i sudački kriterij jer Hajduk tradicionalno tuče i provocira.