Mislim da nema nekih mutnih igara.
Ajmo realno, bez zajebancije. Više manje je sve jasno:
- Nevistić - klasa, iako tu i tamo doživi blackout. Tu se nema što prtljati.
Na bekovima smo najtanji:
- Štefulj je bolji igrač od Vukčevića. Kada igra na pol gasa igra na punom radnom pogonu Vukčevića. Idealno bi bilo malo forsirati Vukčevića pa da se Štefulja tu i tamo ubaciti s klupe. Gubitak mjesta u momčadi bi ga trebao motivirati.
- Tomečak i Braut ne mogu u istu rečenicu. Tomečak je čak i uovom padu forme itekako bolji od Brauta. Iz poštovanja prema svemu što je pružio bih ga pustio u momčadi. Eventualno bi trebalo odmoriti Tomečaka i time dati priliku Brautu ali to je to.
Dakle, po logici kvalitete trebaju igrati Štefulj i Tomečak. Ali kako je jedan slabo motiviran, a drugi u padu forme treba ih tu i tamo posjesti.
Štoperi:
- Capan i Galović fukcioniraju. I da im dodamo još jednog štopera bi dobili pacerski gol - pa je bolje pustiti kako je.
- Velkovski je možda i naš najkvalitetniji štoper, ali čemu to kada igra na kapaljku iz razloga što ni Baba Vanga ne zna.
- Galešića valja gurati, ima neke kvalitete.
- Escoval: zahvaliti i spakirati u neki drugi klub ASAP.
Dakle, ne dirati ništa. Capan i Galović. Kada kartoni, ozlijede ili umor nalože zamjenu gurati Galovića.
Sredina:
- Čerin igra dobro ali je mekan (npr. Galilea ga je pospremio u džep). Njemu treba pridružiti nekoga koji se može potuči sa suparnikom - takvog u kadru nemamo. Zato nemamo druge nego držati ga.
- Libera bih pomalo gurao je jer talent i ima grnitu. Samo pitanje je ima li snage za 90 min, a i trebamo paziti da ne izgori. Dozirati ga s oprezom i tu i tamo gurnuti u prvih 11 da vidimo što može.
- Lončar je ok. Jedino, kada se trkački potroši, onda u potpunosti nestane. Nemamo tu što mijenjat.
- Muradžija se na početku činio izrazito zanimljivim igračem, što vrijeme protiče to je on lošiji. Testirat još par puta i ako ne zadovolji - pozdravitit se.
- Pavičić - nažalost postao je nešto nalik vojniku kluba. Tu je, igra tu i tamo, te tu i tamo pokaže nešto, ali češće ne pokaže ništa.
Dakle, Čerin i Lončar su logičan izbor. Po potrebi (kartoni, ozlijede, umor) forsirati Libera.
- Andrijašević je zlata vrijedan. Nezamijenjiv.
Krila:
u biti ih baš i nemamo.
- Murić je igrač kojeg treba trpiti. Kao Anas svojedobno. On utakmicu rješava jednim potezom. Nezamijenjiv iako često nevidljiv.
- Menalo je mekan i u paru s Čerinom riskiramo da ih suparnički agresivni sredini red - namlati. Ja bih protiv agresivnijih momčadi gurao Kulenovića. Neopasan je po gol ali se bar manđukićevski tuče sa suparnicima i zna dodat loptu.
Dakle, Murić is a must, Menalo/Kulenović u rotaciji.
Napad:
- Drmić jako dobar u zadnje vrijeme. Sada više nije samo na papiru najbolja špica
- Kulenović - nije ničim pokazao da ga treba zadržati. Iznimno je skup i jasno je da ga nećemo otkupiti. Samim time ne mora ni igrati, bolje nam je testirati druge opcije.
- Yateke - on okvir ne zna pogoditi. Kada bi znao bio bi odličan igrač. Volio bi da ga se još gura, iako bojim se da od toga neće biti ništa.
Dakle, Drmić. Ostali po potrebi.
Po meni za danas, s obzirom na prošlu utakmicu, suparnika i stanje na tablici bilo zgodno igrati ovako:
Nevistić
Tomečak Capan Galović Vukčević
Liber Lončar
Murić Andrijašević Menalo
Drmić
Čerina malo odmoriti, Štefulja motivirati klupom, Libera motivirati igranjem u prvoj jedanaestorki, ostalo ostaviti isto jer smo i dalje u igri za Europu i imamo šansi ugrabiti ju pa neke grandiozne rotacije ne bih radio.
Previše sam pisao. Sorry. Ludilo ala SandroB me zelo.