(nestao Fornaxov post o Rožmanu

)
Znam da ti imaš poseban pik na njega, uostalom, vjerojatno imam i ja. Ali ova izjava je sigurno u TOP 5 događaja ove sezone. U ligi koja je vrlo jasna po pitanju podjela na gornji i donji dom (Dinamo/Osijek/Gorica/Rijeka/Hajduk, odnosno Šibenik/Slaven/Istra/Varaždin/Loksa), unutar koje onda možeš ove prve dvije iz gornjeg i zadnje dvije iz donjeg doma još dodatno pozitivno odnosno negativno istaknuti zbog (ne)kvalitete, Rožman izjavi takvu glupost.
https://telesport.telegram.hr/na-prvu/simon-rozman-nakon-remija-s-istrom-sve-ekipe-u-hnl-u-su-tu-negdje-osim-prve-dvije/Uglavnom, plusevi svima za pobjedu, ima tu opet materijala za propitkivanje i razmišljanje (obrana u dva navrata skoro sama sebi zabila gol, Štefulj/Lončar pa i Gnezda opet nevidljivi, Liberu opet samo 20 minuta kod 3:0, besmislene zamjene 5 minuta prije kraja, Lepinjica 5 minuta, Braut/Vukčević 0), ali jedna rutinska pobjeda ne škodi, malo za promjenu. Strašno koliko su psihološki slabi, gdje kod 0:0 i 1:0 stanje naših igrača obično bude nebo-zemlja, kao da ih čeka 10 tisuća povampirenih navijača koji će im kopati grobove na travnjaku ako ne pobijede.
Jedna zanimljivost koliko je ove sezone bilo malo rutinskih pobjeda: ovo nam je prvi put - osim Dilja u Kupu - da smo pobijedili sa više od dva razlike. Triput doma Kolos (EL), Varaždin i Slaven po 2:0 i Dinamo vani 0:2, ostalo je sve bilo jedan razlike, remi ili poraz. Gledajući minute golova, ovo i Varaždin su jedine prave mirne pobjede ove sezone, gdje smo do trećine utakmice već imali rezultat i igru pod kontrolom. A ovo nam je bila 41. utakmica u sezoni. Ogromna brojka, i nekad treba uzeti to u obzir, npr. Tomečak po kojem nekad znam srat, je odigrao jučer 36. utakmicu. Franko, Lončar, Štefulj, Nevistić, Galović, imaju svi velike minutaže. Uglavnom, skrenuo sam malo s teme.
U srijedu Istra, sami o sebi ovisimo do kraja sezone HNL-a, a u zadnjem kolu Gorica doma, vjerojatno izravna odluka o trećem mjestu, iako su oni u padu i imaju još (polu)finale Kupa pred sobom. Pobjeda imperativ.