▶︎ Kucamo na vrata zaboravljenih asova. Bivši Rijekin golgeter Héber dos Santos Araujo u monografiji RIJEKA BIJELIH SNOVA koja se nalazi u tisku: CIJELA SE ZEMLJA ZAUSTAVILA!
Héber dos Santos Araujo je dres Rijeke nosio od 2017. do 2019., a u 38 utakmica zabio je čak 25 golova. Brazilac je 2019. za 2,5 milijuna eura potpisao za New York City, a za brazilski Correio Braziliense dao je intervju u kojem je posebno opisivao kako je bilo živjeti u Hrvatskoj u trenutku kad je Dalićeva reprezentacija osvojila svjetsko srebro:
''Bio sam u Hrvatskoj za vrijeme SP-a u Rusiji. Igrao sam za Rijeku. Za vrijeme finala sam bio u centru grada. Cijela se zemlja zaustavila. Zamislite, zemlja od četiri milijuna stanovnika u finalu SP-a. Svi su bili na ulicama. Kad bi Hrvatska dala gol, vidio bih kako bi u zrak letjele čaše piva, vode, kako svi skaču. Te slike pamtim i danas. Period koji sam proveo u Hrvatskoj, posebno u Rijeci, bio je možda i najljepši period koji sam proveo u životu. Bio sam najbolji strijelac, najbolji igrač lige. Hrvatska je mjesto koje mi jako nedostaje. Rijeka je prekrasno mjesto, s plažom, planinama, zimi ima snijega, a ljeti smo se kupali. Hrana je fantastična. Hrvatska mi toliko nedostaje", rekao je Heber u razgovoru za brazilski dnevnik u srpnju 2020.
Rijeka bijelih snova #zajednosmorijeka NK Rijeka Val Publishing House
Znam da je ovo bilo ali mene uvijek oko srca zaigra kad naš grad i naš klub neko spomene u ovom kontekstu. Pogotovo kad sam ko sad u nekoj pripizdini na drugom kraju svijeta.
A imamo masu domicila koji jedva čekaju da se izseru po svom gradu i klubu.