• Home
  • Search
    •  
  • Login
    • Korisničko Ime: Lozinka:
      Jeste li propustili svoj aktivacijski email?

Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - D2

 Str: [1]
1
Općenito / Sergej Jakirović
«  u: Studeni 30, 2022, 10:30:54 »
Čim prije ga maknimo iz teme nesuđeni, budući i zaželimo mu čim duži boravak na klupi naše Rijeke.
Dobro nam došao, tj. sretan povratak!  8) ;)

2
Sezona 2018/2019 / Nogomet - igra sama po sebi
«  u: Ožujak 05, 2019, 10:56:16 »
Gledam i ne pronalazim odgovarajuću temu, a znalo se već povesti razgovore o nogometu odnosno nogometnoj igri samoj po sebi po ostalim temama. Rasprave nevezano za ovaj ili onaj klub, utakmicu ili prvenstvo. Otvaram mjesto za teoretiziranje o igri, taktikama, sustavima i pravilima.

Zvonimir Boban i kompić mu Pierluigi Collina su predložili uvođenje novih, odnosno doradu nekih pravila.


https://sportske.jutarnji.hr/nogomet/bobanova-i-collinina-nogometna-revolucija-pogledajte-sedam-noviteta-u-svijetu-nogometa-nova-pravila-kod-penala-slobodnih-udaraca-kaznjavanja/8446523/

"1. Kod formiranja živog zida suparnički igrači više neće imati pravo biti dio njega. Morat će stajati najmanje metar od “zida”, bilo ispred njega, iza njega ili sa strane. Procjena je da su dosad igrači “petljanjem” u živi zid samo provocirali suparničke igrače ne bi li im omeli koncentraciju, a često smo zbog njihovih međusobnih koškanja imali stanke od minute ili dvije. S mogućnošću da stoje metar ispred zida igrači će i dalje biti u prilici tako omesti suparničkog vratara, odnosno pokriti mu vidokrug prema lopti.


2. Kad golman izvodi loptu iz peterca, suparnički igrač više neće morati čekati da ona napusti linije kaznenog prostora, nego je može probati dohvatiti čim je golman ispuca.

3. Svako igranje rukom koja se nalazi iznad visine ramena, ako se dogodilo u kaznenom prostoru, po novom će se označavati kao 11-erac neovisno o tome je li pritom bilo igračeve namjere ili nije. Očito je procjena da ruka nema što tražiti iznad visine ramena.

4. Dosad je teoretski bilo moguće zabiti gol rukom - ako te netko u nju napuca pa se lopta odbije u gol - ali po novom je i to ukinuto. Također, ako je gol postigao igrač koji se prilikom “štopanja” lopte na bilo koji način poslužio rukom, gol neće biti priznat.

5. Treneri i igrači s klupe odsad će glede sankcija biti ravnopravni igračima na terenu pa će i oni moći dobivati žute i crvene kartone. Dakle, ako je trener malo “zabrazdio”, sudac će mu najprije pokazati žuti karton, a ako se ne smiri, dobit će i isključujući. Testiranja su pokazala da žuti karton ima sjajno djelovanje na ponašanje trenera... Također je preporuka FIFA-e da disciplinska tijela na isti način tretiraju igrače i trenere nakon utakmica.

6. Igrač koji treba biti zamijenjen po novome može izaći iz igre na bilo kojem dijelu terena, odnosno sudac će ga uputiti prema najbližoj liniji igrališta. Tako više nećemo svjedočiti izlascima igrača koji znaju trajati cijelu vječnost, posebno ako je na drugoj strani terena.

7. Suci po novome više neće biti samo “zrak” kada je dodir s loptom u pitanju. Dakle, ako lopta pogodi suca u situaciji opasnoj za gol, akcija se prekida i lopta se vraća momčadi koja ju je imala u posjedu. Dosad je teoretski bilo moguće da lopta napuca suca i završi u golu, ili nekoga izbaci u gol-šansu. Toga više nema."Neka su mi zanimljiva i uvode red bez ali, kao primjerice pravilo 1., 5., i 6., no ostala mislim da imaju propuste/nedosljednosti i opet će biti slobodne sudačke procjene.

Npr. pravilo 2.
Tu su trebali onda dozvoliti i da igrač smije primiti loptu ispucanu od strane svog golmana unutar 16 metara. Sada mora čekati da lopta izađe van 16m, a golman (igrač koji izvodi "bekovsku") ne smije ponovno igrati loptom.

Pravilo 3.
OK, to s rukom treba točnije definirati jer ovo s obujmima, namjeram, blizinama, prirodnim položajima i ostalo su skuže za svakakvo dosuđivanje ruke, ali opet će se tu moći kalkulirati s time je li ruka bila iznad ramena ili ne. Ruka po meni i dalje diskutabilna, polako se izgleda uvodi red.


Pravilo 4.
I tu se uvodi red, ali ne do kraja jer ostaje sučevo o prosudbi je li se uopće igralo rukom. Pravilo mi izgleda pošteno, nisu česte situacije, ali...


Pravilo 7.
Pravilo je bilo potrebno, no zašto ga nisu primjenili općenito? Opet sudačka procjena o opasnosti situacije za gol.
PS TIR miči ovo ako ima slična tema.

3
Sezona 2018/2019 / Demokracija na djelu ili tovarski utjecaji?!
«  u: Veljača 19, 2019, 13:18:20 »

Demokracija i samo demokracija. Počela su komešanja u našim jednoumnim redovima :P (barem se tako tvrdi), pošto ne želimo situaciju u kojoj se našao naš voljeni klub, trebalo bi ovom problemu (koji se nesmije obezvrijediti i samo tako baciti pod tepih) pristupiti ozbiljno i odlučiti voljom većine ili u najgorem slučaju glasne manjine. 8)
Zato!

Forumski puče sazivam skupštinu po principu jedan član jedan glas.
Sjednica skupštine ima samo jednu točku dnevnoga reda, a nakon toga je svečana zakuska.

Dnevni red 1. sjednice skupštine Forza Fiume foruma
1. Otvaranje teme za utakmicu protiv Rudeša.

Dajem si za pravo i otvaram sjednicu.
Otvaram anketu i stavljam je na glasovanj svakome članu koji želi sudjelovati u ovom demokratskom procesu. Usvojiti će se, bez mogućnosti žalbe, ona opcija koja sakupi natpolovičnu većinu glasova. Rezultat upita je valjan bez obzira koliko članova foruma pristupi glasovanju. Glasovanje je tajno, a rezultat glasovanja će biti vidljiv tek nakon 2 dana kada ističe rok za glasovanje.


Suprotno ovoj odluci, ali samo prije njenog stupanja na snagu, tema za utakmicu s Rudešom smije biti otvorena jedino ako temu prije isteka ove ankete otvori časni član ovog foruma, Gnjusni izdajica glavom i bradom.


8) ;)

PS svevišnjeg TIRa umoljavam neka provede u život ovu odluku, ako se slučajno nađe kakav šaljivđija i odluči postupiti prije ili u suprotnosti s voljom foruma.

4
Općenito / Klub
«  u: Travanj 11, 2018, 11:18:57 »
Tražim i ne mogu naći pa ako TIR misli da ovakvu temu imamo već neka sve prebaci.
Ovdje bi bilo mjesto za generalnu raspravu o samom klubu. Ne o sportskim rezultatima, igračima, trenerima, već o klubu. Ciljevi, politika, sponzorstva, članstvo, ... sve što je vezano uz klub, a nije direktno dio sportske dimenzije.


Jedna od stvari zbog koje se pokrenula Opatijska inicijativa, neke pokušaje je imao i pokojni Komen ali ga nisu uzeli za ozbiljno kao sada Miška, je i nemogućnost pronalaženja kvalitetnih sponzora koji bi financirali klub. Miško se "žali" da Rijeka kao prvak države nije dobila nijednog značajnijeg sponzora jer im nismo interesantni. Opravdanja su razna, malo tržište, negativne emocije oko HNSa i prvenstva, loši uvjeti,... razloga tisuću. No, da li je to baš tako?
Hajduk tu dosta dobro gura, mnogi će reći: "pusti to, to su ludi tovari oni bi i drek kupili da je plavo-crven i da NH kaže to je to". Danas evo čitam da je Osijek pronašao novog sponzora/partnera CRODUX ( http://nk-osijek.hr/vijesti/14909/crodux-novi-partner-nk-osijek/ ) i da će njihovi članovi imati povlastice na svim benzinskim crpkama te po poslovanju nacionalne firme. Svaka čast našem AdriaOilu, ali Osijek, koji nije prvak i koji sigurno ima manje pratitelja nego Rijeka, može sklopiti partnerstvo s firmom koja posluje na nivou cijele države (78 benzinskih servisa) dok se mi jedva uspijemo "ogrebati" u našem pješčaniku.
U čemu je problem? Zašto neki mogu, a mi ne? Zašto su Rijeka i Riječani uvijek nekako okrenuti samo u svoj kraj? Zar nas je sram "pucati" na državnom nivou ili imamo tako malo samopuzdanja pa se uvijek doživljavamo manje vrijednima od drugih i kome ćemo to mi biti interesantni? Možda pak pucamo na preveliko pa tražimo nemoguće, iako sumnjam u to.


Ja osobno mislim da kod nas u tom segmentu u klubu nešto ne štima i da tu treba napraviti neki zaokret. Da li nam je još uvijek onaj neki ekstrasuperdupermega mag iz Slovenije zadužen za marketing ili to netko drugi radi. Radi li to osoba zadužena samo za to ili ima u opisu posla još neke zadaće i funkcije?
Ne znam što i ne znam kako to promijeniti, ali Rijeka se mora trgnuti i izaći iz niše Istre i Kvarnera jer Osijek, Hadjuk i Dinamo nam neće još dugo puštati ovako komotnu situaciju.


5
Dakle ajmo barem otvoriti temu:
OSIJEK – RIJEKA
Osijek – Stadion Gradski vrt
Petak, 20.03. u 18.00
MAXtv – Arenasport 3

Obzirom da će uskoro faliti sudaca za prvu HNL do danas nema imena sudaca. Jedino se zna da je delegat ili kontrolor Marijan Klepo (Osijek). Ne znam da li je to i inače slučaj ali Osiječanin će biti delegat ili kontrolor.

http://prva-hnl.hr/blog/prva-hnl-2010-11/tocna-satnica-sa-sluzbenim-osobama/

Moja očekivanja - pobjeda!


6
Sezona 2018/2019 / Posljedni trenuci stare Kantride
«  u: Siječanj 28, 2015, 17:37:08 »
Evo već me neko vrijeme kopka to rušenje Kantride i mislim da i sam čin toga, odnosno zadnji trenuci imaju mjesta za zasebnu temu, nevezano za izgled novog stadiona, broja i boje stolica, WCa, blizine travnjaka,...

Dakle kako vi doživljavate nestanak stare Kantride i kako bi voljeli da izgledaju zadnji trenuci naše stogodišnjakinje? Hoćemo li se samo voditi recimo ekonomskom računicom i suhoparno samo napraviti rasprodaju stolica, dijelova travnjaka, ograde, pokoje stijene...
Ili, ili  ćemo odigrati neku posljednju, ovaj put i zaista "povijesnu", utakmicu i posljednji put je ispuniti do zadnjeg mjesta. Hoće li se možda održati kakvo višednevno opraštanje, posljednji obilasci travnjaka i prostorija s familijom i prijateljima, posljednja mogućnost da neki od nas s one strane ograde zapucaju možda penal Vargiću i uvale mu panenku ili odigraju s ekipom po 10minuta na 2 gola, hoće li svi atletičari po posljedni put održati kakav miting, napraviti zadnji počasni krug ili će se možda po prvi i zadnji put na Kantridi odigrati kakva utakmica američkog/australskog nogometa, baseball, možda napraviti reviju svih sportova koji su prodefilirali tom i takvom "neuglednom" Kantridom....

Onda kako bi voljeli da izgledaju zadnji skosi naše Kantride?


7
Iako je jako upitno otvaranje ove i ovakve teme. Selektor je to sam rekao pa neka ostane upisana tema barem kao raritet u našoj klupskoj povijesti.

Novi List 10.11.2014
"- Kad pogledate koliko imamo igrača s Kantride, može se reći da Rijeka igra s Argentinom. Znamo koliko je suparnik kvalitetan, ali uvjeren sam se možemo kvalitetno suprotstaviti viceprvaka svijeta - rekao je izbornik Niko Kovač."

Dakle:
Vatrena Rijeka će se sučeliti svjetskim viceprvacima na stadionu West Hama, Boleyn Groundu, u srijedu 12. studenoga u 19:45 sati po lokalnom vremenu.

8

Stade Maurice Dufrasne - Liege 18.09.2014 - 21:05CET (21:05 po lokalnom vremenu)
Grupna faza - Grupa G - 1. kolo

Sudac: Cristian Balaj  (ROU)
Pomoćnici: Sebastian Gheorghe  (ROU) , Ovidiu Artene  (ROU)
Oni kod 16: Alexandru Tudor  (ROU) , Ovidiu Haţegan  (ROU)
Četvrti sudac: Octavian Șovre   (ROU)
UEFA Delegat: Pat Quigley  (IRL)
UEFA Kontrolor: Costas Kapitanis  (CYP)


Ajmo više, dosta straha, tema je otvorena.
Projekt s pravom ne troši karmu na UEFA ligu jer nam je i prvenstvo jako važno i moramo nešto imati u rukavu protiv hobotnice, evo primam metak umjeto njega (ovo zvuči malo gay ali shvatili ste  ;)  )
Stekao se dojam da ovo prolazimo kao "plitak potok" ali i Vitoria je tako izgledala pa smo doživjeli bujicu. No valjda smo nešto i naučili u prvom razredu prošle godine i više nismo prvašići koji sa strepnjom polaze u školu. Svi smo jedva dočekali početak Europa Lige i s pravom vjerujemo i očekujemo da će ove godine biti napravljen korak više jer, Mi smo Rijeka!

9
Dakle u nedjelju 10.11.2013. u 19:00h na redu je 16. kolo MAXtv prve lige u kojoj Rijeka ugošćuje Hrvatski Dragovoljac.

Suci:
Andrej Burilo (Osijek)
Dražen Pejić (Vukovar)
Hrvoje Menđušić (Vinkovci)
Dario Bel (Osijek)

Delegat:   
Branislav Škeva (Imotski)

Kontrolor:
Branko Stipković (Karlovac)


Nakon Lyona i Europske lige vraćamo se našoj Prvoj HNL koja nam je bez obzira na gušt igranja u Europi ipak prioritet. Prilika da se možda opet primaknemo Dinamu i Hajduku, koji igraju s uskrsnulim Slavenom i u zadnje vrijeme neugodnom Istrom na Poljudu. Kiše i loše vrijeme su prijašnjih godina odbijali veću posjetu Kantridi u ovo doba ali ove godine s pravom se možemo nadati opet dobro popunjenoj Kantridi bez obzira na vrijeme.

10
Sport / ŽOK Rijeka
«  u: Svibanj 09, 2012, 21:45:53 »
Ponovno prvakinje. Svaka čast curama.  =D>

11
Sezona 2011/2012 / Rijeka - Lokomotiva, Nedjelja 04.03.2012.
«  u: Ožujak 01, 2012, 19:47:11 »
Valjda je vrijeme da se otvori topic. Kao da se bojimo da ne ureknemo još jedno neodigravanje.  :wink:

RIJEKA – LOKOMOTIVA

Rijeka – Stadion Kantrida
Nedjelja, 04.03. u 16.00

Prijenos:
MAXtv – Arenasport

Suci:
Domagoj Ljubičić (Osijek)
Miro Grgić (Osijek)
Zdenko Mergeduš (N. Gradiška)
Ante Vučemilović –Š. (Osijek)    

Delegat/kontrolor:
Lino Roša (Vodnjan)
Branko Stipković (Karlovac)

12
Sezona 2011/2012 / Sandi Križman
«  u: Prosinac 20, 2011, 10:20:11 »
Evo nisam mogao povjerovati da nam Sandi još uvijek nema zasebnu temu na našem forumu. Mislim da je red otvoriti zasebnu temu i smatram nepravednim da je Sandi do sada nije imao. (Tko zna zašto?)

Sada na rastanku Sandiu možemo zaželjeti sve najbolje i zahvaliti za sve što je učinio za klub. Mi navijači ćemo se uvijek s radošću sjetiti njegovih poteza i nadasve golova koji su dizali igru ekipe na jednu veću razinu. Uvijek ćemo pamtiti njegov nemjerljivi doprinos duhu zajedništva i skoro fanatičnu želju da svaku utakmicu ide do kraja svojih fizičkih mogućnosti i skoro pa nepromišljenu hrabrost koju možemo izraziti starom nogometnom frazom "da je on stavljao glavu tamo gdje drugi ne bi stavili kopačku".

Evo zato otvaram ovu temu kako bi i ostali mogli ostaviti par crtica o jednom zasigurno velikom igraču koji je koračao travnjakom Kantride na kojega svi u klubu, a i mi navijači možemo biti ponosni.

13
Recycle Bin / Porezna VS Rijeka
«  u: Veljača 28, 2010, 10:53:58 »
Pošto se rasprava počela voditi već pod par topica, neka se sve objedini pod ovim.

Ja vidim par načina kako ovo sve može završiti. Jedino nisam naveo da se možda kojim slučajem desi posipanje pepelom od strane porezne (na intervenciju državnog vrha i HNS-a) i sve se povuče do konačnog obračuna sa svima - to mi je najmanje vjerojatno, jer bi to trebao pokrenuti "najkatoličkiji-puca-mi-za-HNL-to-nije-moj problem" Marković (ovjereni mrzitelj Rijeke još od igračkih dana). U ostalom možda klubovi uspiju na sudu dobiti spor protiv države ali to na žalost kod nas ulazi u sferu SF-a.

Dakle realnije solucije su:
- stečaj i gašenje kluba u potpunosti. Nažalost i to je moguća varijanta.
- stečaj i kretanje od početka. Ova varijanta mi dosta miriše na naš glupi mentalitet gdje mi uvijek spustimo gaće i na kraju ispadnemo jedine budale. Da ne kažem kako bi nekom palo na pamet da možda uštedi stepenicu ili dvije pa predloži kakvu integraciju gradskih klubova. Nije da se takve stvari već nisu događale i vani.
- privatizacija po zakonu o sportu. Ovo je stvarno model iz šupljega u prazno jer se svi dugovi države pretvaraju u ulagački kapital lokalne samouprave. Grad i ovako i onako već sudjeluje u radu i vođenju kluba (ne govorimo tu koliko), a lova se ionake ne naplati i država ništa ne dobiva pa ne vidim u čemu je razlika s dosadašnjim stanjem.
- rješenje ala Dinamo. Da se osnovati nova udruga građana, koje slovo u nazivu drugčije i to je to. Neka nas samo probaju izbaciti u najnižu ligu. Onda će morati pasti i Dinamo. Ili neka gospoda iz HNL objasne kako jedni mogu, a drugi ne. Uostalom to bi odgovaralo svim klubovima, a i poznato je da se u HNSu stvari lakse rjesavaju nepostivanjem vlastitih pravilnika i izigravanjem istih.

U novinama nema ništa o ovome što se dešava u Rijeci (osim malo u Novom Listu) kao da ne postojimo, a i na samom ovom forumu je ta vijest slabo odjeknula. Da li to znači da se igra na sistem, "ne talasaj" i nadamo se da se ništa neće desiti. Nažalost to nije tako jer ako nam je račun blokiran tek sada će se početi dešavati

14
Off topic / Virtualna 1. Rijecka Liga
«  u: Travanj 12, 2009, 13:54:04 »
Kao sto neki od vas to znaju na Xpert Eleven postoji 1. Rijecka Liga u kojoj neki od clanova ovog foruma pronalaze razbibrigu i pokusavaju biti Rubcic, IVF i Rubesa u jednom.
Kako je upravo 3. sezona zavrsila trazimo nove managere koji bi preuzeli neki od postojecih klubova ili pokrenuli novi prije pocetka 4.sezone. Ovo http://www.xperteleven.com/mainFrame.aspx?Lid=150827  je  link na ligu (ID 150827). Prvo se morate registrirati na X11,a posto je liga zatvorenog tipa morate znati ID lige i trenutno moj member number (442047) da bi preuzeli postojeci ili stvorili novi tim.

U nadi da ce nam se neki od  vas pridruziti, pozdravi.

15
Recycle Bin / Motivacija igrača
«  u: Travanj 20, 2007, 09:02:57 »
Kao prvo jer mi je ovo prvi post ovdje - pozdravi svima.

Duze vrijeme vec lurkam ovaj forum no zadnji clanak na naslovnici prenesen s jutarnjeg ("Kužeu je najteže pokrenuti nemotivirane igrače") me potaknuo da izadjem ispod kamena na sunce. Dosta uvoda ovo me vec podsjeca na onaj vic o mackici i pticici  :wink:

Prijedlog Adminu da zamjeni naslovnu anketu o pobjedi nad Sibenikom drugim pitanjem.
"Mislite li da treba novčano kazniti igrače HNK Rijeke zbog (ne)prikazane igre!"
- opcije DA, DA (ovdje sam mozda malo subjektivan) i ne

I sad podpitanje svima na forumu mislite li da bi odgovor na ovakvo pitanje imao ikakve veze s problemom na koji nailazi Kuze?  :wink:

To bi bilo to do slijedeceg izlaska na sunce pozdrav od D2

 Str: [1]