Baš interesantno:
Ježić i ja smo prije mjesec dana imali ponudu za Anasa Sharbinija vrijednu pet milijuna eura, ali smo je glatko odbili na moj nagovor. Bez obzira na činjenicu da sam ja u dogovoru s klubom imao pet posto od realizacije toga transfera. Mogao sam uzeti 250 tisuća eura i otići.
Ja sam uvijek mislio da je plaća od 100.000 EUR godišnje nešto s čim bi se čovjek morao zadovoljiti.
Ne govorim bez veze, ja sam službeno smijenjen u utorak, a već u srijedu je jedan ugledni član Uprave kluba, u suradnji s lokalnim menadžerima Anasa Sharbinija ponudio »Dinamu« za smiješnu cifru od milijun i pol eura i angažman trojice igrača iz Maksimira.
Koji član uprave, pa imenuj ga javno sada kada više nisi u klubu. Ovako ćemo opet dobiti nepotpisani klupski demanti.
Zanemarimo li novčane iznose za igrače koje ste dovodili, činjenica je da kao sportski direktor niste pogodili s pojačanjima?
– S nekima sam pogodio s nekima nisam. Recimo, Đalović je došao iz Turske gdje nije igrao i kod mene postigao 18 golova. Ja sam ga vratio u život.
Nije li Đalovića doveo bivši predsjednik Robert Ježić?
– Dobro. Međutim, evo Marčić je bio igrač iza kojega je bila propala sezona, u »Rijeci« se vratio u nogomet na velika vrata. Uostalom, »Rijeka« je njegovim odlaskom u Dansku zaradila 400 tisuća eura. Slažem se, Šafarić nije pružio ono što sam od njega očekivao, ali on je u »Rijeku« došao kao jedan od najboljih veznih igrača u ligi i poslije odlične sezone u »Varteksu«. Škoro i Božić došli su u nekom drugom paketu, ozlijeđeni i povrijeđeni. Dobro, ni oni nisu dali ono što su po svom renomeu trebali dati.
Da, dobro, nisam baš pogodio, ali dobro. Sve nabrojane koje si doveo, si otkantao vrlo brzo, toliko onda o pogođenim pojačanjima.
»Rijeka« je u svibnju imenovala novog sportskog direktora Roberta Rubčića baš iz razloga da se rasteretim određenih obaveza. Međutim, novi sportski direktor do dana današnjega nije u »Rijeku« doveo nijednoga igrača. Opet sam ja morao dovoditi petoricu igrača, jer smo došli u stisku s vremenom.
Ovo mislim da nije istina, čisto sumnjam da je Dalić doveo Ahmada obzirom na njihovu povijst još od zimskog prijelaznog roka. A ono s Anasom, ako je istina, onda bi klub trebao definitivno nešto napraviti po tom pitanju.
Zaključak: Vjerojatno ima nešto istine u njegovim riječima, ali po meni je ovo hrpa gluposti. Da je imao malo morala i obraza, sam bi otišao kada je uvidio da ne može više kontrolirati svlačionicu.