Evo malo konstruktivne negativne kritike.
Prvo i osnovno, ovo nece bit dobro ako Tadic i dalje bude inzistirao na 3 iza. Ne znam ako tko jos dolazi i odlazi, ali Palikuca je doveo 3 stopera, u kadru je imao jos 2, a niti jedan ne nudi nista novo. Dakle Galesic je lani u HDu igrao centralnog stopera ilitiga libera u formaciji sa 3 iza. Smolcic je igrao desnog u liniji 3. Kresic je isto u Rijeci uglavnom igrao centralnog kad se igralo sa 3 ili desnog u liniji 4. Pavlovic je ako je vjerovati transfermarktu također igrao centralnog u liniji 3 cijelu zadnju sezonu. Mitrovic je sve ono sto je igrao u Rijeci, a i kasnije kad god bih pratio igrao desnog stopera u liniji 4. Znaci u kadru nemas lijevog stopera bilo za igru sa 4, a jos vise do izrazaja to dođe kad igras sa 3. Unaprijed kazem, ako ce u istoj momcadi biti i Kresic i Mitrovic i Pavlovic, to nece liciti na nista i toplo se nadam da se to nece ni probavat. Jedina opcija sa ovim stoperima u kadru je igrati sa 4 iza, jer lijevog za 3 iza nemas. Ali tko ce ga znat, mozda oni dovedu i 6 i 7 stopera za ne falit, ima se para, 300 000 za Kresica, Mitrovic i Pavlovic ne igeaju za kikiriki. Iako je logika da je 5 stopera taman. Viseih nemaju ni Dinamo ni Osijek. Ono sto me zgrozilo jucer je probavanje prvo Vukcevica, a onda i Hodze na lijevom stoperu. Vukcevic je igrac ciji je jedini forte brzina (najbrzi je po mjerenjima u kadru) i donekle mogucnost ponavljanja. Takticki je on prilicno neobrazovan i njegovo postavljanje je cesto lose sto donekle kompenzira brzinom. Stavljanje takvog igraca na lijevog stopera je u startu ideja koja bi trebala biti odbacena iste sekunde. S druge strane, stavljanje nakon Mocinica prvo talentiranog punokrvnog veznog igraca koji je sa 19 godina akter U21 reprezentacije je također promaseno, ako vec nije u planu za svoju poziciju, onda ga radije daj na posudbu nego da ti krpa rupe koje u prvenstvenoj utakmici nece nikad igrat.
Druga stvar koja je sad prilicno ocita je da je ovaj rok jako lose pripremljen. Doveden je Kresic kojeg nije bio u planu otkupit, dovedena su jos 2 stopera kojima ne rjesavas problem. Opet bekove krpaju isti igraci za koje od prosle sezone znamo da to nije to - Ampem i Busnja. Mi u kadru zapravo ni nemamo beka za formaciju 5 u sredini (jucer cak i Karicca to igrao, a to je isto probavanje radi probavanja) samim time su mi jos nejasnije ove pripremne utakmice. Spominju se Majstorovic, Bogojevic, Tomecak, znaci nista nije dogovoreno nego se gleda aha ti si slobodan ajmo dođi na razgovor. To je definicija loseg posla.
Halilovic se spominjao vec prosle godine i da smo usli u Europu, on bi vjerojatno bio dosao. Znaci opet vrtis osta imena i cekas. Sad se pojavio Coric. Za razliku od Halilovica kojeg bi volio da dodje jer mislim da je puno igracki jaci i prisutniji u utakmici u oba smjera od Murica (mada bi vjerojatno imao losiku statistiku golova i asistencija), Coric je corak.
Cujem da se spominje i Kastrati ua kojeg je osim brzine poznato da je iznimno neinteligentan da budem pristoja i da ga se Dinamo odmah rijesio jer je problematican.
Uglavnom, meni se nikako ne sviđa Palikucin posao za ovaj rok. Ne dovodi se planski, nista niie dogovoreno unaprijed, pa cak ni zamjenski desni bek koji je tu trebao bit na pocetku priprema, a ne da Ampem to igra. Ne kuzim ni cemu hajp i toliko prigoda Dujmovicu koji je po svemu drugoligaski igrac.
Pitanje: koliko smo prilika napravili u zadnje 2 pripremne utakmice s ekipama ranga proslogidisnjeg HDa i Sibenika? Sve se jos stigne popravit, ali Palikuca mora rijesit svoj dio posla, a Tadic mora prestat isprobavat stvari koje ne drze vodu ni u kakvoj teoriji.