Kako je sad sve gotovo, ovo je dobar cas za analizu cijelog europskog puta, ali pocnimo s utakmicom. Znam da nakon svega nitko nema pravo biti nezadovoljan, ali ostaje zal. Zal za pobjedom do koje je toliko malo nedostajalo, kao i uostalom na utakmicama s Lyonom i Betisom doma. Objektivno, mogle su sve tri otici i na drugu stranu, ne bi bilo nezasluzeno. Vitoria je jucer odigrala dobru utakmicu i mislim da su se svi sledili onih 20-ak min 2.poluvremena kad smo jedva izasli iz svog 16erca. Ali Benkova sansa, to cemo sanjati godinama.. kad tako nesto ne zabijes, ne mozes se nadati prolazu skupine. Ljudima koji ga sad napadaju samo cu reci - moze vas sram biti. Toliko nam je veselja taj covjek donio svojim golovima, da ne govorim da ne bi ni gledali ovo jucer da nije zabio Stuttgartu i ostalima. Isto i onima koji su pljuvali Knezevica, obicni slijepci i/ili neznalice. Covjek igra reprezentativno i bez greske, i ako Simunic doista dobije kaznu, nadam se da bi Kovac mogao i o njemu barem razmisliti.
Ono sto svakako treba popraviti je snaga, vec drugu europsku utakmicu zaredom vidno padamo zadnjih 20-ak min. Znam da igraci nisu naucili na ovakav tempo, ali sada nema izgovora za umor, 3 tjedna je vecina bila bez utakmica i samo su se za ovo spremali. Maranza i ekipa ocito imaju jos dosta posla, i sada vide na cemu treba raditi. Nismo se jucer toliko uspjeli nametnuti u sredini, Moco je jos radio nered ali Males bitno rezerviraniji nego inace. Unatoc tome stvorili smo dosta poluprilika i onu zlatnu u 82.min., i to isto treba veseliti. Obrambeno vrhunska utakmica, stvarno su igrali momcadski i tu se vidi trenerova ruka.
Navijanje nije bilo kako treba. Osim RI-JE-KA sto mi je drago da je postalo na razini cijelog stadiona, i "tko ne skace" sto su takodjer svi prihvatili, ostalo je za zaborav. Ne znam doista sto ljudima dodatno treba da puste glas, valjda razvaljivanje Barcelone? Kad se sjetim atmosfere koju smo napravili u Lyonu i Stuttgartu (a vjerojatno ce tako biti i u Sevilli), ovo je slabo. Mozda bi trebalo pjesme brze vrtiti, mozda bi trebalo malo jace motivirati ljude, ali nesto treba uciniti jer kad 90% utakmice cujem samo svoj glas u krugu 5m, to ne valja. Jedna stvar koju jako dugo nismo vidjeli, a sto dosta potakne cijeli stadion su valovi. Cak mislim da smo zadnji put to imali sampionske '99, pa bi ako nista iz praznovjerja to bilo dobro opet probati.
I nakraju ovog predugackog posta, ovo je sezona koja ide u sve monografije i povijesne knjige. Hvala ekipi, Keku i upravi na svemu dosad, a najbolja stvar je sto nas jos vece stvari tek cekaju. Na klupi su jucer bili Jugovic, Anas.. oporavljaju se Lesko, Cesarec, jos kad dodju Nigerijci i omladinska pocne davati plodove svasta mozemo ocekivati. Ipak sam se potajno nadao da u Sevillu necemo ici samo na izlet, ali sto je tu je. Mozda i bolje da se sad sve snage usmjere na prvenstvo, iako bi bilo jako korisno za buducnost i u Sevilli ostvariti pozitivan rezultat, koeficijent ce nam mogao igrati veliku ulogu vec iduce jeseni.