Pa i nije neka novost da ovo nije kvaliteta za naslov prvaka. Svi smo toga svjesni, to su uglavnom šljakeri uz dva-tri igrača koji imaju poneki potez klase (Anas, Tomasov, nekad davno Moises) ali igraju na bljeskove a ne kontinuirano. Nadalje, šampionska momčad uglavnom kontrolira događanja na terenu i djeluje nadmoćno, nešto s čime mi opet imamo problem. Tu je dijelom razlog i Kekov stil kojeg bih ja nazvao hokej-nogomet, a koji se sastoji u tome da lopta ide brzo i što više prema naprijed. Meni je to OK. Ekipe koje imaju dug posjed znaju demoralizirati protivnika koji se po nekoliko minuta ne može sastati s loptom, mi to nemamo. A nekad bi nam dobro došlo kad treba smiriti utakmicu i privesti kraju.
Ali unatoč svemu tome smo prvi na skoro pola sezone, a radnička momčad ima šansu za naslov. Ove sezone su se u HNL-u pojavile neke nove varijable. Ako je u tijeku konačni pad Mamića onda će se valjda konačno početi raspadati i cijela piramida zla koju je izgradio u HNS-u, posebno mislim na sudačku organizaciju koja je bila taj vječni vjetar u leđa Dinamu. Što se same momčadi Dinama tiče, oni i danas imaju nekoliko igrača koji su tehnički nadmoćniji našima, ali kaos oko njih se mora osjetiti. Bez poguranaca i bez prave motivacije i oni prosipaju bodove po HNL-u. S druge strane, odlazak Mamića može pobuditi entuzijazam među njihovim navijačima i uslijed zdravije atmosfere podići također i momčad. Na proljeće je i vrijeme ljepše i tereni bolji što im ide u prilog. Treba vidjeti koji je efekt veći.
Vraćajući se na Rijeku, jasno je da Mance i Juričić imaju posao za odraditi ove zime. Ne da mi se posebno analizirati kakve igrače treba dovoditi, ali za toliko spominjanog Kramarića bih krvlju potpisao da se vrati na jednu polusezonu. Hej, čovjek je lani zabio 21 gol u pola sezone! Ali to je vjerojatno SF.