Ali, sve je to u sjeni činjenice da je igra već neko vrijeme bez nekog plana, te da će nas ovakve rastaviti ozbiljni europski nogomet kakav nas čeka u trećem pretkolu EL.
Istina, ali mislim da je jako jako teško imati neki plan s toliko promjena u ekipi. Zbog silnih ozljeda se stalno mijenjalo postave, krpalo pozicije i radilo svakakve rotacije nakon čega mislim da nismo nikad 2 utakmice zaredom startali s istom postavom. Vjerojatno nisu ni par treninga zaredom imali svi zajedno. Za imati neku prepoznatljivost sustava i igre trebaju postojati automatizmi koji se mogu stvoriti samo s puno treninga i utakmica u kojima se to brusi, a ova ekipa definitivno nije imala taj luksuz ovog proljeća.
I zato se nadam da će tijekom ljetnih priprema, pripremnih utakmica i prvih kola HNL-a Bišćan to imati, i tek onda ćemo moći objektivno reći ako je uspio izgraditi neki plan igre. Možda bi neki drugi trener uspio i u ovakvim okolnostima napraviti nešto više po tom pitanju, ali mi se čini da je to gotovo nemoguće.
Što se tiče jučerašnje utakmice, krenuli jako pospano ali onda se podigli i do kraja poluvremena imali puno šansi i opasnih situacija, i rekao bih uz jako agresivnu igru i pravi pristup. Lokomotiva nije baš ništa napravila, i ne znam kako ono Uzunijevo simuliranje nije za žuti karton (na snimci se jasno vidi da je Kvržić povukao nogu a ovaj se bacio kao pokošen, čisto iznuđivanje penala bez ikakvog kontakta). Drugo poluvrijeme Lokomotiva bila bolja i realno zaslužila gol al ko ih jebe, izdržali smo, a da smo imali na lijevom krilu nekog malo prisebnijeg od Acostya, mogli smo i zabiti još koji gol iz kontre jer smo imali par dobrih situacija.
Sve u svemu, rekao bih da je ovo bio prikladan kraj i ogledalo cijele sezone. Dosta stresa i muke, bez neke velike ljepote, ali na kraju uz pozitivan rezultat. Sedmi put smo viceprvaci (prije Miškove ere smo bili samo 2 puta), i 6. godinu zaredom smo jedini uz Dinamo u vrhu (Hajduk je zadnjii put bio 2. pred 7 godina, a Osijek recimo nikad). Obzirom na sve, ovo je ipak velik uspjeh. A za par dana imamo šansu i podići 9. trofej u povijesti kluba i zato - svi u Pulu!