Osijek je Rijeka V2.0, kopija samo takva, sve što rade je deja vu onoga što smo mi radili. Koliko kopiranje postupaka može dovesti do istih rezultata je jako upitno. Osobno imam dojam (izgrađen samo preko medijskih napisa) kako Meštrović nije toliko u nogometu i u organizaciji posla kao Mišković i da zato Osijek unatoč sličnim potezima ne ostvaruje niti približno iste sportske rezultate.
S druge strane, radi li se možda i samo o malo "sreće"? Zamislimo Rijeku i situaciju u kojoj Močinić ne uspijeva presjeći i dodati onaj pas za Mujanovića ili recimo da je Mujanović promašio onaj izlazak 1 na 1. Bi li Rijeka postigla sve ovo i bila ovo što je sada?
Da, s jednom velikom razlikom.
Bez obzira na gradnju stadiona i kampa, plaćaju velike odštete, ne dobivaju kombi igrače od tate. Znači, vlasnik (kakav god da je ) u stvari ima para za vodit klub, za razliku od miška koji skuplja letke od kauflanda i lidla kad ide po spizu.
O Meštrovićevim osobnim ulaganjima u Osijek imam saznanja koliko i o Miškovićevim u Rijeku. Čitaj pojma nemamo, a sumnjam da itko ima iz javno dostupnih dokumenata. Dakle ne vidim pretjeranu razliku. Kod nas je na početku bio Volpi (SS), tamo je pak sada na početku "onaj mađar".
O kombijima igrača.... volio bih čuti istinu, a ne naklapanja. Da mi je drago imati više purgera u ekipi nego domaćih nije, ali dok dečki ne puštaju utakmice jer im srce ne dozvoljava neću imati prevelikih zamjerki.
Mislim da smo mi uboli s Kekom i da je tu sportski rezultat otišao na našu stranu dok se oni u tom segmentu jako traže, odnosno potrošili su previše vremena s Zekićem, dok smo se mi brzo riješili Scorije (uz Skočića i Ištuka). Meštrović je pogrešno zabrijao i mislio je da je u Zekiću našao svog Keka pa je tu potrošio vrijeme.
U svakom slučaju želim im dugu i ugodnu agoniju osrednjih rezultata iza nas, jer iskreno baš ih ne simpatiziram, a i nije da se budim i liježem s njima u mislima pa me i nije briga za njih.