https://www.novilist.hr/sport/nk-rijeka/oprostaj-kapetana-rijeka-je-jos-jednom-napravila-cudo-hvala-svima-na-emocijama-i-trofejima-a-sada-idem-u-kinu/Svi su nas otpisali, a uspjeli smo nadoknaditi veliki minus i opet izboriti Europu. Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača. I bit će takva i sljedeće sezone. Da, bez mene. Idem u Kinu. I odlazim preponosan na dečke s kojima sam dijelio svlačionicu. Svaki dan bio je posebna emocija i Rijeku neću nikad zaboraviti.
Dečkima od srca želim da uđu u Konferencijsku ligu i sljedeće godine osvoje trofej. Hvala svima na divnim emocijama, trofejima i golovima i fantastičnoj atmosferi u kojoj sam živio i igrao u Rijeci – rekao je u oproštaju na kraju utakmice Franko Andrijašević.
Ušao je čovjek u vrlo ekskluzivan sentimentalan klub. 101 nastup, 37 golova, 20 asistencija. Liga, dva Kupa, jedna skupina EL. Čovjek, kapetan i lider u svim najbitnijim utakmicama u svježoj povijesti:
- 21.5.2017. Cibalia u 35. kolu HNL, pobjeda 4-0 i matematički osiguran naslov, asistirao (onom švicarcu) za drugi gol
- 31.5.2017. finale Kupa u Varaždinu protiv Dinama, pobjeda 3-1
- 1.8.2020. Lokomotiva u finalu Kupa, pobjeda 1-0, kapetan.
- 1.10.2020. Kopenhagen u playoffu EL, pobjeda 1-0, kapetan.
- 10.12.2020. AZ na Rujevici posljednje kolo EL, asistencija u pobjedi 2-1, kapetan.
- 22.5.2021. posljednje kolo HNL, pobjeda nad Goricom 2-1 za osiguravanje trećeg mjesta, kapetan.