Ma bit ću ja i Ištukovac ako nam brko donese trofej ili uleti u Euro-skupine, taman da tamo ima goru gol-razliku od dinama i njegovog neslavnog rekorda. Ali, priznajem... slažem se s Fornaxom... ova priča o strpljenju, roza oćalima, "dobro je", "dati priliku", sve to skupa je jedan kurac od ovce. Podsjeća me na Anasa, kad je u Dalićevo vrijeme, ili postdalićevo, na jednoj pressici rekao "nije mi jasno zašto su navijači nestrpljivi". Tih godina sam pohodio pressice, pa sam mu odgovorio "strpljenje navijača ne kreće od Anasa, nego davno prije". Gledao je kroz mene, pretpostavljam da nije shvatio što želim reći.
Elem... dođe Bišćan, ajmo malo strpljenja. Dođe Rožman, ajmo malo strpljenja. Rožman se digne iz mrtvih, pa flopne, ajmo opet malo strpljenja. Rožman se digne iz mrtvih drugi put, tresne, pa ajmo opet malo strpljenja. Prije Bišćana, Rožmana i Keka slušali smo priču o strpljenju k'o debili. Mnogi nisu dočekali taj trenutak, pa-pa. Jednom se živi. Mislim, ono... ne moraš imati konstantu u Europi, ali daj u HR pokaži fucking konstantu. Rožman je nema, pričali smo stoput o tome. Jest trofejni trener, OK, ali rekao bih spletom okolnosti. Iščupali smo se brutalno protiv Osijeka u polufinalu, iščupali smo se gadno u finalu. OK... naravno da mu priznajem taj trofej.
Znam da postoje i oscilacije, ali i tu temu smo prežvakali... nedostaje gard. Vidi se da si bolji, imaš ih, vrtiš ih, oni ne mogu ni prdnut, a ti i dalje vrtiš i samozadovoljavaš se u toj vrtnji. Normalne ekipe ovakve utakmice rješavaju rutinski, na vrijeme. Normalne, ne top klase.
Za kraj, da se vratim na početak... strpljenje. Strpljenje vrijedi za jedan Ajax... extra trofejni klub koji je strpljiv kod smjene generacija. Pa bljesne s mulcima i dođe gotovo na krov Europe, pa rasproda, pa opet stvara, jer ima s kime stvarati i posluje odlično. Nama, jebem mu miša, dvije godine igra ista ekipa (jer više ne možemo ni prodavati kao nekad) i s tom istom ekipom u pet navrata pozivamo na strpljenje. To je već zajebavanje. Kakvo strpljenje s istom ekipom koja malo igra i malo ne igra?!?