Ma je, imamo mi te mlade igrače koji su daleko od nekih supertalenata, i možda stvarno po profilu kadra taj 3-5-2 najviše odgovara. Ali neće oni napredovati ako ih budeš stavljao u kalup gdje svatko ima svoju kućicu u kojoj se osjeća najsigurnije, uvijek sa jednim ili dva osigurača iza, a sputani prema naprijed. Već mi dolaze u sjećanje one legendarne izjave ala Mršić / Petković / Frančić tipa "dobro smo stajali na terenu" itd. itd. Rožman se sam izreklamirao po dolasku kao napadački trener, 4 u obrani, automatizmi u napadu. Možda griješim, ali nisu li mnogi treneri ostvarili uspjehe sa osrednjim ekipama upravo vježbanjem jednih te istih akcija i linija kretanja do besvijesti? Ako nemaš velikih znalaca to ti je jedini recept, nema tu individualnih bljeskova genijalnosti i improvizacije. Nadalje, nije li opće poznata stvar da su upravo mladi igrači, još ne do kraja formirani i afirmirani, najbolji "plastelin" kojeg trener može modelirati po svojoj želji? Treće, Mišković nije predsjednik koji čeka dva poraza da odmah daje otkaz, s te strane nema tu straha. Nitko od Rožmana ne očekuje naslov prvaka u ovim okolnostima gdje smo takoreći bez budžeta, niti ga itko ovdje mrzi ni tako nešto. Ali samo igranjem napadački orijentiranog nogometa ćeš početi formirati i takve igrače, i pomalo podizati njihovu cijenu i posljedično i rejting naše nogometne škole i kluba. Mislim da je to poanta na koju mnogi ovdje ciljamo.