Pogledao sažetak, ali ne i utakmicu. Mislim da i tu ima razloga loših igara - i ja kao navijač sam nekako mirniji ove sezone oko utakmica i praćenja, u smislu ne otkazujem i ne planiram si vikend tako da termin kada igra Rijeka bude slobodan sat prije i poslije. Tako je i igračima malo smirenije sve, ali jebiga, mene nitko ne plaća 500 tisuća kuna neto godišnje da gledam Rijeku.
Rožmana ne treba tjerati jer bi se samo vrtili u krug. Uostalom, tko bi bio zamjena? Budicin je jedini kandidat koji je slobodan, a da je u našem budžetu. I opet bi mu mi bili trening-klub kao i Rožmanu... Ali da radi neshvatljive poteze, radi. Uigranih akcija ja tu ne vidim, evo protiv Lokomotive ili prekidi (ok, što je plus, ali opet zabijemo iz kornera svaku desetu što je isto posljedica činjenice da nam čitava zadnja linija ima po 185cm) ili duge lopte obrane preko veznog reda - dakle preskakanje igre. Kada lovimo rezultat, taktika je svi napadači u igru i nabijanje na njih pa što bude - nema plan B i to nije od jučer.
S druge strane, igrači su teški prosjek. S obranom Galović-Escoval-Velkovski-Smolčić mi imamo garantirano primljeni gol na svakoj utakmici i to je sigurnjak, neupitno. Ultra spora trojka/četvorka i to danas ne prolazi. Oni bi protiv crnaca iz Genta izgubili 5:0 danas. Imamo tri desna beka u kadru, a nemamo poštenog desnog beka. Braut to još nije i nema ga svrhe gurati jer će izgoriti. Brz je, ali zasad nedorečen i loš. Tomečaku je nedavno produljen ugovor na još dvije godine jer je netko to amenovao, a Raspopović je primjer limitiranog igrača koji je tu..jer eto, skauti su nam Srećko i Mance.
Vezni red Halilović je daleko najbolji igrač, a ozlijeđen je sada. Lončar, Lepinjica, Pavičić bi trebali biti razlika, ali posljednji igra svaku treću, drugi je defanzivac i uvijek će biti, znači imamo jednog na kojeg možeš računati svaku utakmicu, ali ni on nema neku statistiku. Prodornih krila nemamo jer smo prodali svih. U napadu Čolak koji brani naše golove, Yateke koji nešto pokazuje, i Ristovski koji je treća opcija. Ali taj problem manjka prodornosti postoji, a mi imamo pola lige koji će se protiv nas braniti, dakle igramo na kartu Murića i to bi protiv slabijih trebalo proći, ali protiv iole jačih ekipa se vraćamo na onaj manjak igre i složenih akcija. Dakle s desne strane ne pamtim kad smo zabili gol, s lijeve Štefulj zna ubaciti loptu. Kroz sredinu imaš Pavičića koji bljesne tu i tamo i Halilovića koji je motor, ali nije često ispred 16m.
I onda kada treba tražiti neke alternative i uklapati igrače u taktiku, gdje obično naiđemo na prepreku. Guranjem 3-5-2 tamo negdje s početka godine smo dobili roster u kojem nemamo nijedno probojno brzo krilo. Tu je jedino Vuk s kojim opet nema gdje. Franko je kod Bišćana imao poziciju u ekipi, ovdje nema, kao ni Gorgon uostalom.
Nije neka alarmantna situacija jer u grupnu fazu EL ući nećemo (a i da uđemo, nemamo što tamo tražiti), a u prvenstvu ove godine stvarno nema razlike biti drugi ili peti tako da, u situaciji kada se fokusiramo na mlađe igrače, to treba i trpiti i razumjeti, ali ipak očekujem nekakve pomake kroz vrijeme. Jebiga, ja u godinu dana Rožmana vidim samo oscilacije od dobre forme na proljeće, do očajnog pada na ljeto, pa opet nizanja pobjeda protiv jačih i Kupa do ova dva uvodna kola gdje smo dobili novog prvoligaša u 90. minuti, a B ekipi Lokomotive nismo dali gol.
Jednostavno - treba bit bolje.