Kad se već spominju reakcije na sudačke odluke koje vode završetku karijere, evo jednog kurioziteta. Nisam nikad zaboravio kako je igrač Hrvatskog dragovoljca još tamo 90-tih doslovno nokautirao suca Darka Cvitkovića na utakmici HNL-a, čini mi se glavom u glavu. Samo sam se sjećao da se zvao Lončar i da se tada spominjala moguća doživotna zabrana igranja. Sad sam malo proguglao i izronili su zanimljivi detalji. Kao prvo, isključen je na utakmici protiv Kroacije, a povod za reakciju je bio dosuđen penal na Cvitanoviću. Tko bi rekao, ha?
Nisam uspio pronaći što je bilo dalje s njegovom igračkom karijerom, ali vidim da ga ubrajaju u legende Širokog, pa pretpostavljam da je nastavio igrati za njih. I sad šlag na kraju: on ima sina. Zove se Stjepan Lončar i igra u Rijeci.
Nije mi jasno kako nitko ne reagira na otkriće godine, ako ne i više... SVAKA ČAST, MAJSTORE !!!!! Sjećam se te žventule jako dobro, nije bila glava u glavu. Čak, istini za volju, nije bilo ni nešto herojski. U nekoj gužvi, kad su opkolili suca, jedna ruka je poletjela, pa ono... skoro s leđa.
Nakon utakmice Stjepan Spajić govorio je da je povrijedio čast Hrvatskog Dragovoljca i da taj nikad više neće igrati u Dragovoljcu (prije negoli ga je HNS kaznio) i još je nadodao "ja niti ne znam tko je taj... ne znam ni kako se zove"
Izgleda da je taj incidentan igrač sinu dao ime po Spajiću