Zanimljiv dvoboj danas, i ima sve odlike odlične utakmice koja će tempom i kvalitetom biti na razini Liga petice.
S jedne strane imaš poprilično aktivnu Rijeku sa vrlo visokim samopouzdanjem i izgleda zajedništvom, sa Smolčićem kao valjda jedinim izostankom. I to direktno nakon dvije dobre predstave koje su pretpostavljam i Tomiću pojasnile da Rijeka mora u sredini imati Čerina, Selahija i Pavičića istovremeno i da sve drukčije ne funkcionira ni protiv Dragovoljca. Imaš dakle već pratkički najavljen sastav pa se nadam da je to razlog ovih kao upitnika sa Solanom. I nadam se da neće biti nekih pokušaja kemijanja jer ovo nije utakmica za to.
Osijek pak dolazi bez nekih velikih problema, ali sigurno lagano potresen neočekivanim remijem u Kranjči, a i prošlo gostovanje Istri su riješili 2:3 tek u 95' nakon šta domaćin u 90' promašuje dva praktički mrtvaca. Ono što su skužili je da u veznom redu ne mogu imati samo Kleinheislera i Žapera, a ispred Caktaš jer to dovodi do našeg problema kad igraju Selahi i Pavičić, a ispred Vučkić - zadnji ne igra obranu i pola je vremena igrač manje. Osijeku fali važna karika Nejašmić već neko vrijeme, on im je ponajbolji veznjak uz Mađara.
Tako da vjerujem da će obojica ići na sigurnije, i da će formacije biti copy-paste 3-5-2. Za naš prolaz trebamo zabiti barem dva gola i ja se nadam da smo to u stanju učiniti.
Iako mi Osijeka ne možemo probiti već neko vrijeme, nenormalan podatak da u 7 od zadnjih 8 ligaških utakmica (praktički dvije kalendarske godine) mi nismo zabili ni gol! 5/8 smo pritom izgubili, tri remija. U Kupu suprotna priča, Tomićev debi pred skoro točno godinu dana pobjeda 1:2 gore, sezonu ranije Rožman na Rujevici 3:2. Zanimljivo da od ekipe sa 3:2 tek Velko će biti na terenu i danas + Lepinjica, Murić, Prskalo, Smolčić klupa/tribina. A i ovih 1:2 prošle godine navučeno - četvorica: Drmić, Čerin, Vukčević i Murić su tu od onih koji su tad igrali + Pavičić i Prskalo tad na klupi. Kolodvor samo takav, a Osijek s druge strane skoro isti - Erceg i Jugović neće igrati danas, ostalih 9 hoće.
Bjelica pak ne može proći Rijeku u Kupu u već tri navrata, a Osijek isto ima lagani pritisak i nije im svejedno izgubiti jedan trofej i prije finala, jer koliko god vole tvrditi drukčije, nisu se naplaćali 5 milijuna eura ove sezone da bi bili drugi u ligi i ispali u polufinalu kupa.