Halil je nažalost samo populist od igrača. Po pitanju igračkih kvaliteta on je neupitno među najboljim tehničarima ove lige ikad, ali njegove kretnje na terenu, sa i bez lopte, su u stilu Salčinovića ilitiga zastarjele.
Prvo i osnovno, u gradnji napada, on se spušta do zadnje linije praktički, ja sam uvjeren ne zato što mu trener(i) tako kažu nego zato što on to hoće, on želi loptu u nogama konstantno. Premotajte bilo koji naš napad, kad-tad je on blizu igrača s loptom i histrično diže ruke zašto mu se već nije dodalo. Do te mjere da tamo gdje je najpotrebniji, da svojim kvalitetama napravi predzadnji pas ili puca po golu, njega tamo nema.
A kada dobije loptu, nema tu odigravanja iz prve, nema najlakšeg rješenja gotovo nikad, već uvijek ide na najambicioznije rješenje. Pa je tako u BSK išao izbjegavati igrača ne tako što doda loptu, ne tako što ju zagradi, ne tako što trkom izbjegne start, nego jebenim sombrerom uz aut liniju dok je bilo 1:1.
On nije prvoligaški igrač jer je mentalno odsutan i jednodimenzionalan, da je Anasov mentalni sklop za njega razina o kojoj može samo sanjati. Zato mu i je gotova karijera sa 26 - uvijek će biti zvijezda koja je par klasa iznad svih ostalih smrtnika na terenu i tako će se i ponašati. Kao i Cosmi, on je svoju kvotu odradio, zabio je svoj jedan gol i za naš klub, i to je to. Čekaju ga nekakvi Emirati ili slične egzotike, jer mislim da mu je ispod časti ići u Sloveniju ili BH ligu gdje i pripada.

Kad on počne mahati rukama na terenu iako se vucara okolo bez ikakvog plana i cilja, doslovno improvizira svaki pokret, to me raspizdi puno više nego Vukčevićeva pretrčavanja od kojih pola završi u autu jer istrči s loptom van. Al fora je u tom šta Vukčević ne zna drugo, on je atletičar zalutao u nogomet, ali ovaj bi mogao sto puta bolje napraviti, samo ne želi jer uvijek mora biti poseban, i uvijek će se oslanjati na svoju lucidnost umjesto da samo malo poradi na drugim aspektima svoje igre.