Kek: Presudilo je srce, inat i naša velika želja

Presudilo je večeras srce, ogromna želja i inat. Čestitam igračima i svima koji su dali sve da dođemo do ovoga velikog uspjeha u jednoj fantastičnoj atmosferi. Imali smo i sreće koja je neophodna u ovakvim utakmicama, rekao je Kek.

Nogometaši Rijeke plasirali su se u playoff Lige prvaka čime su osigurali grupnu fazu Europske lige. Bijeli su na Rujevici protiv Salzburga odigrali bez pogodaka što je bilo dovoljno za prolazak dalje. Jedna stepenica je ostala do ostvarenja sna.

Burno je bilo prije službene press konferencije za novinare. Gostujućeg trenera Marca Rosea redarska služba zaustavila je da ne uđe u sudačku svlačionicu. Rose je imao što reći turskome sucu Goceku čiji je pomoćnik u drugome dijelu Salzburgu poništio čisti pogodak.

Ipak, stigao je gostujući trener potpuno smiren pred brojne novinare: Čestitam Rijeci na prolasku dalje. Mislim da moramo žaliti za ovom utakmicom jer smo djelovali dobro, pogotovo u drugome dijelu, ali nismo uspjeli zabiti.

Na pitanje o komentaru suđenja dodao: Nemam komentara na suđenje i na suce. Čim izađem od tuda porazgovarati ću s njima, svi smo mi ljudi i pogreške se događaju, u mirnom je tonu završio Rose.

S druge strane, Matjaž Kek mogao je biti zadovoljan ostvarenjem cilja. Rijeka je ovim prolaskom zaradila minimalno 5,6 milijuna eura i osigurala jesen u Europi:

Presudilo je večeras srce, ogromna želja i inat. Čestitam igračima i svima koji su sve dali u ovo na ostvarenju velikog uspjeha u jednoj fantastičnoj atmosferi. Dali smo sve što smo imali, poslužila nas je i sreća koja je u ovakvim utakmicama neophodna i osigurali smo jesen u Europi i napunili kasu, rekao je Kek.

Zaželio je Kek svih hrvatskim predstavnicima koji sutra igraju treće pretkolo Europa lige uspjeh: Od srca želim puno sreće Dinamu, Osijeku i Hajduku da ostvare prolaz pa da pokažemo kako taj hrvatski nogomet nije tako loš kako ga neki pokušavaju prikazati, zaključio je Kek.

Foto: Moja Rijeka

Izvor: Radio Rijeka

You may also like...