Feyenoord – Rijeka 2:0

Rijeka je poražena na gostovanju u Rotterdamu primivši dva gola na samom početku susreta. ‘Bijeli’ su u susret ušli bojažljivo, a Feyenoord furiozno. Rezultat toga je gol domaćina već u 8.minuti kada je dugačku loptu iz obrane Kazim glavom spustio El Ahmadiju koji se ubacio iz pozadine. Ovaj je poput metka ušao u kazneni prostor i s desetak metara pogodio iza Vargića – 1:0. U 20. minuti već je 2:0. Udarac iz kuta izveo je Toornstra, oštro u peterac Rijeke gdje je Immers glavom poslao loptu iza Vargića.

Tek nakon toga Rijeka uspostavlja terensku ravnotežu i do kraja poluvremena nekoliko puta prijeti golu domaćina.

U drugom poluvremenu druga slika. Inicijativa Rijeke je rezultirala s nekoliko dobrih prilika. Mogao se ponovno proslaviti Kramarić koji propustio dvije stopostotne prilike za dovođenje utakmice u rezultatsku neizvjesnost.

Za razliku od Rijeke koja je izgubila bitku na terenu, onu na tribinama je premoćno dobila Armada. Rotterdamskim stadionom se orilo Forza Fiume tokom cijelog susreta, domaći navijači su uspijevali nadglasati Riječane jedino kod golova svoje ekipe.

Riječani sada dočekuju Standard koji je poražen u Sevilli rezultatom 3:1. U slučaju pobjede na Kantridi ‘bijeli’ sigurno ostaju u igri za prolaz sve do zadnjeg kola, a najvjerojatnije i u slučaju neriješenog ishoda.

Nakon 4 kola, Sevilla ima osam bodova, Feyenoord šest, a Standard i Rijeka po četiri.(www.rijekadanas.com)

You may also like...