Armada Rijeka

Armada, riječka navijačka skupina nastala 1987. okupljanjem 30 tak mlađih navijača na terasi robne kuće Ri. Prvi transparent kojega je ova grupa istakla bio je na polufinalu nogometnog kupa tadašnje države, a ta riječka mlada subkulturna skupina predvodila je nekoliko tisuća navijača Rijeke i na finalu kupa u Beogradu. U prvo vrijeme grupa se zasniva na tadašnjim zapadnjačkim tredovima, svojevrsnim spojem talijanskog i engleskoga stila. Zbog svoje obilate uporabe pirotehnike, praćenja Rijeka na svim gostovanjima širom bivše države i čestim nasiliničkim ispadima, brzo je postala poznata u javnosti.

Početkom Domovinskog rata, dečki iz Armade među prvima odlaze na sva ratišta Hrvatske, od kamo se dio njih nikada nije vratio. U međuvremnu mlađe generacije adolescenata preuzima glavnu riječ na zapadnoj tribini Kantride, i pokušava uz tradiciju Armade, uvesti neke nove vidove navijanja. To se je prvenstveno očitovalo u organizaciji djelovanja svih djelatnosti kroz klub navijača od 1995.; organizaciju gostovanja, vlasitog marketinga, koreografija, izrade rekvizita, pirotehnike. Armada postaje avangardom navijačke scene u Hrvata, uvođenjem nekih novih trendova i stila podrške Rijeke.

Unatoč lošim izdanjima Rijeke u 90′, Armada ne smanjenim žarom podržava svoj klub, kako doma tako i na strani. Nakon izgubljene borbe za finale kupa 94′, tragedije 99′ u prvenstvu, konačno 2005. nakon 18. godina svojeg postojanja Armada, za punoljetnost dobiva razlog pravog slavlja-svoj prvi trofej.

Godina osnutka: 1987
Adresa: Strossmayerova 25, Rijeka
Telefon: 051/377-099
Email: webmaster@armada-rijeka.hr
Web stranica: www.armada-rijeka.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)