Matjaž Kek: pet godina na kormilu Rijeke ispunjeni trofejima i uspjesima

Prije točno pet godina Matjaž Kek stigao je na kormilo HNK Rijeka. Iako će proteći još desetak dana, prije nego što će službeno voditi prvu utakmicu protiv Intera (9. ožujak 2013.), bio je to trenutak koji je uvelike usmjerio povijest HNK Rijeka.

Matjaž Kek stigao je u grad na Rječini i vrlo brzo transformirao momčad koja je ostvarila u rekordnom roku nezamislive uspjehe. Brojke govore same za sebe: naslov prvaka, dva Kupa Hrvatske, Superkup, tri nastupa u skupinama Europske lige, pobjede protiv velikana kao Å¡to su Feyenoord, Milan, Stuttgart…

Slovenski trener vrlo je brzo svojim radom i stavom zaradio simpatije i povjerenje navijača. Matjaž Kek je krajem listopada 2016. godine postao najdugovječniji trener koji je u neprekinutom nizu vodio Rijeku.

Naime, slovenski trener je tada stigao do 1335 uzastopnih dana na klupi Rijeke prestigavši legednu Rijeke, pokojnog Stojana Osojnaka.

Kek je ujedno u rujnu prošle godine postao najdugovječniji trener koji je bez prekida sjedio na klupi jednog hrvatskog prvoligaša. Slovenski stručnjak je u travnju 2017. godine stigao do još jednog vrijednog jubileja upisavši 200. utakmicu na klupi Rijeke.

Kek je od svih trenera u HNL-u najbrže stigao do 100 pobjeda, a uskoro će ući među pet trenera s najviše pobjeda u HNL-u.

Matjaž Kek je dosad vodio Rijeku u 246 utakmice, upisavši 150 pobjeda, 57 remija i 39 poraza.

You may also like...