Osijek – Rijeka 1:0

Nogometaši Rijeke poraženi su od Osijeka 0:1 u utakmici četvrtog kola Hrvatski telekom Prva liga. Rijeka je u Gradskom vrtu doživjela prvi prvenstveni poraz ove sezone.

Osijek je upisao prvu pobjede protiv Rijeke nakon 19. travnja 2014. godine.

Rijeka je bolje otvorila utakmicu i uz kontinuirani pritisak u nekoliko je navrata stigla pred gol Osijeka. Već u četvrtoj minuti Gorgon je lijepo ubacio s desnog boka, Gavranović odlično pucao glavom, ali Malenica je sjajnom paradom spasio svoj gol.

Nakon pokušaja Bočkaja u sedmoj minuti, uslijedila je brza kontra Rijeke i snažan udarac Mišića sa 16 metara koji je otišao pored gola.

I onda je stigao pogodak u 18. minuti. Nakon kornera kontakt Eleza i Lesjaka, sudac Fran Jović okarakterizirao je kao kazneni udarac.

BariÅ¡ić je bio siguran – 1:0.

Rijeka je uzvratila preko Hebera (21′) i opasnim udarcem MiÅ¡ića (25′) kojega je skrenuo Å korić i zamalo svladao vlastitog vratara.

Ključan trenutak dogodio se u 35. minuti kada je Marko Vešović zbog prekršaja zaradio drugi žuti karton. Osijek je u završnici pokušao doći do drugog gola, ali udarci Grezde, Muzafera i Lope nisu bili opasnost po riječki gol.
Iako s igračem manje Rijeka je imala loptu u svojim nogama. U 51. minuti Mišić je sjajno izbacio Hebera koji se sjurio sam prema golu Osijeka, ali vratar Malenica je bio brži i spasio svoj gol.

U 63. minuti velika prilika za Osijek. Nakon gužve u kaznenog prostoru Rijeke, Ejupi je pucao glavom. Vratnica je spasila Rijeku, a odbijanac iz blizine Bočkaj je poslao preko grede.

U 78. minuti Grezda je smirio jednu loptu u kaznenom prostoru, ali nije bilo preciznosti. Samo minutu kasnije Pušić je sjajno pucao, ali Sluga je odlično obranio.

U sudačkoj nadoknadi Osijek je krenuo u jednu od posljednjih kontri, Ejupi je izbio sam pred Slugu, ali udarac je otišao preko grede.

You may also like...