Ristovski se vraća na Apeninski poluotok?

Interes za Stefana Ristovskog pokazali su Sassuolo, Lazio, ali i još jedan tamošnji prvoligaš. Posebno je intrigantna činjenica da ime trećeg zainteresiranog kluba na Rujevici drže u velikoj tajnosti.

Iako je još relativno daleko službeni početak prijelaznog roka, na Rujevici je sve zanimljivije. Prvi je vrpcu posljednjih godina uzbudljivih događanja u doba transfera, prerezao Marin Tomasov. Kazahstanska Astana interes je pretočila u konkretnu ponudu. U međuvremenu pojavili su se još neki zainteresirani klubovi.

I dok se čeka rasplet “slučaja” Tomasov, u fokus javnosti došao je drugi “slučaj”. Odlične ovosezonske partije Stefana Ristovskog, po mnogima najugodnijeg iznenađenja HNL-a, nisu prošle nezapaženo na Apeninskom poluotoku gdje je prije dolaska na Kvarner, igrajući za Crotone, Frosinone, Bari, Latinu Calcio i Parmu proveo punih pet sezona. S odgovornima na Rujevici kontakte su uspostavili Lazio, Sassuolo te još jedan tamošnji prvoligaš. Rimljani su nakon kupovine Vargića spremni na još jedan poslovni deal s riječkim prvoligašem. No prema neslužbenim informacijama, na Rujevici su najvažniji dio pregovora, onaj o financijama, započeli s odštetnim zahtjevom u iznosu od 4 milijuna eura. Hoće li Rimljani pristati, u konačnici na vjerojatno nešto manji iznos, ostaje za vidjeti.

Očito je da početnu cijenu diktira i interes Sassuola. Klub iz Modene Ristovskog vidi kao idealnu zamjenu u slučaju sve izglednije prodaje Vrsaljka. K tome, intrigantna je činjenica da je ime trećeg zainteresiranog kluba na Rujevici nemoguće doznati. Tek podatak da je riječ o momčadi iz Serie – A, za koju, kao i za Lazio i Sassuolo važnu ulogu igra i  činjenica da je Ristovski formalno igrač Spezije i u Italiji ne ulazi u kvotu stranaca koji dolaze izvan EU.

AUTOR: Korado Vujnović, Radio Rijeka

You may also like...