Benko i Maleš protiv Islanda

Novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač pozvao je u reprezentaciju i dva igrača Rijeke. Za vrlo važne susrete kvalifikacija za Svjetsko prvenstvu u Brazilu, koje Hrvatska igra s Islandom, u najboljoj selekciji Hrvatske, bit će napadač Leon Benko i vezni igrač Mate Maleš. 

Leon Benko, najbolji strijelac 1. Hrvatske nogometne lige s 10 golova iz 14 utakmica, dosad je imao tri nastupa za hrvatsku reprezentaciju, ali u proteklom kvalifikacijskom ciklusu nije bio pozivan za službene utakmice. Igrao je samo u prijateljskom susretu protiv Južne Koreje 10. rujna kada je i asistirao Vidi za vodstvo Hrvatske 0:1.

Mati Malešu ovo je prvi poziv u reprezentaciju. Defanzivni vezni Rijeke ove je sezone u bijelom dresu igrao 20 puta, od toga 9 utakmica u Europa ligi. Njegovi nastupi nisu ostali nezapaženi.

Stvarno mi je jako drago što me izbornik pozvao u reprezentaciju. No moram reći da to smatram uspjehom cijelog kluba te pogotovo trenera i suigrača.  Jer da nije bilo dobrih rezultata Rijeke, vjerojatno ja sada ne bih bio u reprezentaciji. Nadam se da ću pridonijeti daljnjem uspjehu i da ćemo se plasirati u Brazil – rekao je Mate Maleš.

Utakmice dodatnih kvalifikacija na rasporedu su 15. studenog u Reykjaviku i 19. studenog u Zagrebu.

Dodajemo i vijest da je izbornik U-21 reprezentacije objavio popis igrača na koje računa za dvoboje  protiv Švicarske i Latvije u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Na njemu su igrači Rijeke Ivan Močinić i Niko Datković, ali i igrači Rijeke koji igraju na posudbama – Simon Sluga, Antonini Čulina i Mato Miloš.

 

You may also like...