Damir Kreilach: Opet ću igrati za Rijeku

Kao što smo prošli put i najavili, u posjet nam je stigao zasigurno jedan od najomiljenijih kapetana koje je HNK Rijeka imao – Damir Kreilach, mladić koji je izgradio ne samo europsku, već i američku karijeru u nogometu. Iako se Kreilach nalazi „preko Bare“, on redovito puni novinske stupce s najpozitivnijim mogućim predznacima – hvale ga kao veznjaka, hvale ga kao kapetana, hvale ga suigrača, kao radnika i profesionalca.

Tim nam je bio draži njegov posjet uoči subotnjeg derbija na Rujevici jer Kreilach nas je podsjetio na to što točno znači igrati za HNK Rijeka, klub koji smatra najzaslužnijim za početak svoje uspješne karijere.

Damir Kreilach

Damir Kreilach

Naime, Kreilach je nakon odličnih startnih godina u „Rijeci“, godinama igrao i za njemački „Union Berlin“, da bi nakon toga hrabro prešao preko Atlantika i za Real Salt Lake danas zabijao golove o kojima piše cijeli svijet, zbog kojih ga mediji svrstavaju uz bok Ibrahimoviću:

– Ovo što sam danas omogućila mi je „Rijeka“, iskreno nam je rekao izrazivši nadu da će za „Rijeku“ zaigrati sigurno još jednom u životu. Kreilach je posebno bio ganut dok je govorio o osvajanju duple krune prošle godine, o uspjehu svojih kolega na koje je ponosan te s kojima je, bez obzira na sjajne momente koje gradi u inozemstvu, zasigurno u tim trenucima htio biti više od ičega.

Ono što je specifično za mladog Kreilacha jest njegova popularnost kod navijača klubova za koje je igrao. Oproštaj s HNK Rijeka, podrška navijača „Union Berlina“ koju su mu iskazali na gostujućoj utakmici na kojoj, k tome, nije čak niti zaigrao – među ostalima, trenuci su koje će pamtiti cijeli život. Ako nitko, onda ovaj mladić točno zna koliko je podrška s tribina bitna i u kojoj mjeri ona realno može utjecati na ishod svake utakmice. Pogotovo zbog toga jer u Americi nogomet ne uživa takvu podršku kao u ovome dijelu svijeta. Sve što nam je Damir Kreilach ispričao, pogledajte u intervjuu na linku.

You may also like...