Kek: Cilj su novi bodovi

Na službenoj press konferenciji dan uoči utakmice Europske lige protiv Lyona na Kantridi, trener Rijeke Matjaž Kek bio je vrlo konkretan. 

Jasna je je poruka. Želja, namjera i cilj su novi bodovi. Tko god da dođe na Kantridu, ja vjerujem u svoje igrače i vjerujem da su sposobni.

U borbu protiv francuskog velikana kreće – oslabljen.

Igrat ćemo bez jednog važnog igrača – nastavio je Kek i razigrao novinarsku znatiželju. Iako nije do kraja otkrio o komu se radi, čini se da je mislio na hendikep vezan uz zabranu dolaska navijača na zapadnu tribinu.

A osim zapada, protiv Lyona sigurno neće igrati Zlomislić, Okechukwu, Škarabot, Lešković i Cesarec koji su ozlijeđeni, te Pušić i Mitrović koji nemaju pravo nastupa. No u odnosu na igrače koji su počeli protiv Splita, Kek neće puno mijenjati. Najviše dvije ili tri izmjene.

To se ne odnosi na prilagodbu na njihov sustav, nego da mi probamo poboljšati svoju igru – nastavlja Kek

Prolaz skupine je i dalje moguć?

Da, ima još devet bodova na raspolaganju. Mogućnost postoji, ali prvo moramo napraviti sve da dobro izgledamo. A na svima drugima, osim nažalost zapada, je zadaća da pomognu! 

Na kraju se osvrnuo i na Lyon i na činjenicu da su u Rijeku stigli s pričuvnim sastavom jer trener Remi Garda pokušava odmoriti svoju prvu momčad.

Oni imaju tešku seriju iako su igrali 20 utakmica u sezoni. Što da ja onda kažem?  

Na pressici je kratko govorio i igrač Ivan Tomečak.

Mi igrači ćemo se potrudit da to što trener zamisli, provedemo na terenu. Onda dobar rezultat neće izostati – kratak je bio desni bočni Rijeke.

You may also like...