Komen: Nećemo dovoditi islužene zvijezde poput Fredija Bobica

Nećemo krenuti naglo u cijelu ovu stvar. Osnova svega je isplatiti dugove, zatim sazvati Skupštinu te ostaviti 10-15 dana za međusobne razgovore koji će definirati temelje strategije – kaže Komen.

Gabriele Volpi je prošloga petka bio jasan: vođenje »Rijeke« prepušta budućem predsjedniku i svojoj desnoj ruci Damiru Miškoviću te aktualnom predsjedniku i budućem izvršnom dopredsjedniku Robertu Komenu. Mišković i Komen posljednjih dana su kao blizanci – nerazdvojni.

Komen: Nećemo dovoditi islužene zvijezde poput Fredija Bobica

– Koji su prvi potezi? Nećemo krenuti naglo u cijelu ovu stvar – govori Komen. – Osnova svega je isplatiti dugove kao što smo regulirali i u sporazumu, zatim sazvati Skupštinu te ostaviti 10-15 dana za međusobne razgovore koji će definirati temelje strategije. Nakon toga ćemo morati pokrenuti sve one nužne radnje vezane za sezonu 2012./13.

Skupštinu sukladno sporazumu morate sazvati u roku od 30 dana, a u tim rokovima se može očekivati isplata većine dugova?

– Za dan, dva ćemo definirati točan datum održavanja Skupštine. I dugovi će se u većem dijelu sanirati u tom razdoblju. Treba vidjeti i tko će biti treći kandidat za dopredsjednika. Osim mene i Simonea Volpija, tu je ispred grada Veljko Karabaić . Nedostaje nam još četvrti dopredsjednik. Ključ svega je sportska strategija jer početak nove sezone dolazi vrlo brzo, pustit ćemo si u tom smislu još 15-20 dana. Ono što je bitno da ovaj budžet koji smo potpisali omogućava pojačanja, a ja osobno uopće ne želim ići prema nekom senzacionalizmu u tom kontekstu. Dapače, mislim da treba kvaliteta, dakle da ciljano dovedemo kvalitetu i nadogradimo je s onime što imamo u svojem dvorištu. Kažem, sjest ćemo svi zajedno i to prodiskutirati, ali važan je sustavan pristup svemu, dakle da se unaprijed zna koje su pozicije potrebne i financijski okviri unutar kojih se dovode igrači. Mi smo se u svim tim komunikacijama putem maila dotakli već i financijskih planova i strategije slaganja prve momčadi i strategije funkcioniranja i organizacije kluba.

To je u većoj mjeri razrađeno, ali ono što želim reći je da se mora znati da nam nikako nije stalo do toga da se očekuje da će »Rijeka« dovoditi islužene zvijezde poput Fredija Bobica, što je za mene bio apsolutni promašaj. To moram reći jer ne želimo raditi »show time«, već želimo dovesti igrače koji će dati dodatnu vrijednost momčadi i koji će stvoriti mogućnost kvalitetnog sazrijevanja našim mladim talentima kojih imamo stvarno puno.

Piše: Ivan Volarić, NL

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)