Kvržić: 26 sati puta do Rijeke

Rijeka se posljednjeg dana boravka u Rovinju kompletirala. Stigao je i reprezentativac Bosne i Hercegovine – Zoran Kvržić. 

Njemu se pak u karijeri pružila prilika igrati protiv velikih svjetskih zvijezda. Reprezentacija Bosne i Hercegovina igrala je prijateljsku utakmicu protiv Argentine u SAD – u. Obje reprezentacije već su se plasirale na SP u Brazil.

Sa Kvržićem smo kratko popričali u Rijeci, rano ujutro u srijedu, dok je čekao prijevoz do Rovinja.

Bila je to jedna moćna utakmica. Argentina je zaista jedan vrh svjetskog nogometa. Igrali su svi njihovi najbolji igrači osim Lea Messija. Ali ja bih izdvojio Sergia Aguera. Ne samo što nam je dao dva gola, jer mogao ih je dati još nekoliko, nego jer se zaista iz svakog njegovog pokreta vidi kakav je on svjetski igrač. Sve što treba, on ima! – kaže Kvržić.

Što ste mogli i stigli napraviti kad ste ušli u igru?

Igrao sam posljednjih 20 minuta, ali ništa se puno nije moglo promijeniti. Već smo gubili 2:0 i ideja je bila da pokušamo izbjeći teži poraz i eventualno smanjiti rezultat. Ali i ovo što smo napravili je, po meni, solidan uspjeh.

Kako je reagirao izbornik Safet Sušić?

Samo nam je rekao da moramo još puno raditi do Brazila. Hoću li ići na SP? To zaista još ne znam. Na meni je da radim najbolje što mogu. Zasad sam zadovoljan sa svim što sam pokazao za reprezentaciju. 

Zoranu će jedan od najvećih problema biti umor. Naime,  sam put bio je vrlo naporan.

Put je zaista bio opako težak. 26 sati sam putovao do Rijeke. Sad još malo do Rovinja. Bio je to let iz St. Louisa do New Yorka, pa let do Minhena, iz Minhena do Sarajeva i jutros automobilom do Rijeke. Pa na trening. 

Od sedam dana skoro tri dana puta. I to nije bilo najgore.

Najteže mi je bilo priviknuti se na vremensku zonu u SAD – u. Prva dva dana nisam ništa spavao. Tek treći dan sam se malo priviknuo. A tamo je isto bilo hladno, puhao je strašan vjetar. 

Vremena za odmor nema ni malo. Već u subotu, put u Zagreb i nastavak prvenstva.

Lokomotiva? Idemo odraditi naÅ¡ posao – tri boda!  – doviknuo je Kvržić.

Momčad će tako, nakon dugo vremena, kompletna odraditi trening, a onda se u popodnevnim satima vraća u Rijeku.

 

You may also like...