FOTO: Privedeno 7 navijača Rijeke i 68 Ferencvarosa

Jučer je na riječkom stadionu „Kantrida“ odigrana međunarodna nogometna utakmica 2. pretkola UEFA Europa lige između HNK „Rijeka“ iz Rijeke i TC „Ferencvaros“ iz Budimpešte, Mađarska. Utakmici je prisustvovalo oko 9 500 posjetitelja, od kojih oko 600 gostujućih navijača.
Prije, za vrijeme i nakon odigrane utakmice privedeno je 7 navijača domaće momčadi i 68 navijača gostujuće momčadi.
Temeljem Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima bit će podnijeto 15 optužnih prijedloga protiv domaćih navijača, i to protiv trojice zbog alkoholiziranosti i dvanaestorice zbog posjedovanja nedozvoljenih pirotehničkih sredstava.
Lakše je ozlijeđen jedan gostujući navijač koji se nalazio u skupini koja su tijekom prijepodneva fizički sukobila s navijačima kluba domaćina utakmice. Iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira prijavljena su tri navijača, od kojih jedan gostujući navijač zbog vrijeđana policijskog službenika.
Nadalje, oko 13,15 sati na graničnom prijelazu Rupa zatečen je državljanin Mađarske s 3,16 grama kokaina. Pronađena droga mu je oduzeta, a zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporaba droga naplaćena mu je novčana kazna. Također, prije početka utakmice nepoznati počinitelji oštetili su kombi vozilo, mađarskih registracijskih oznaka.
Tijekom ovog javnog okupljanja lakše su ozlijeđeni policijski službenik i djelatnik zaštitarske tvrtke te slijedi utvrđivanje svih činjenica i za sada nepoznatih počinitelja.

FOTO: S internet foruma gostujucih navijaca

You may also like...