Rijeka – Dinamo 1:2

Nogometaši Rijeke poraženi su od Dinama 1:2 u utakmici 30. kola Hrvatski telekom Prve lige. U zanimljivom derbiju, odigranom u odličnoj atmosferi na stadionu HNK Rijeka, Dinamo je u završnici uspio preokrenuti rezultat.

Rijeka je odlično otvorila utakmicu, a nagrada je stigla u šestoj minuti. Abass je odigrao za Čerina koji se odlično oslobodio u kaznenom prostoru i naciljao – 1:0.

U 16. minuti Čerin je ubacio iz slobodnog udarca, nitko nije uspio kvalitetno zahvatiti od igrača Rijeke i lopta je završila u rukama Livakovića.

Minutu kasnije stigla je prva prilika za Dinamo. Ristovski je pobjegao Princeu i oštro ubacio, Krešić je odbio loptu, natrčao je Petković i pucao s pet metara, a Labrović je sjajnom reakcijom sačuvao mrežu.

Rijeka je odgovorila u 26. minuti. Drmić je sjajno prošao po desnoj strani i odigrao za Abassa koji je promašio loptu.

Dinamo je novu priliku stvorio u 30. minuti. Oršić je odlično primio loptu na 15 metara i gurnuo za Gojaka čiji je udarac otišao pored gola.

Dinamo je prijetio u 49. minuti. Duga lopta na Andrića koji je bio brži od Labrovića, ali nije uspio održati ravnotežu i pao je, a lopta je otišla u gol aut.

U 59. minuti Vukčević je ubacio, lopta se odbila u visokom loptu do Abassa koji je stisnuo iz prve, ali nije bilo preciznosti.

U 62. minuti Lepinjica je sjajno gurnuo za Drmića koji je uspio pokupiti loptu, ali udarac je otišao preko grede

Minutu kasnije, nakon ubačaja s lijeve strane, Ristovski je pucao glavom pored gola.

U 64. minuti Bočkaj je potegnuo iz voleja, lopta je otišla pored gola.

U 73. minuti Drmić se našao u odličnoj situaciji na 16 metara, udarac je otišao pored gola.

Tri minute kasnije Bočkaj je ubacio, udarac Emrelija nije bio precizan.

I onda je krenuo preokret. Emreli je primio loptu i poentirao s ruba kaznenog prostora – 1:1.

Dinamo je nastavio pritiskati, u 87. minuti, nakon ubačaja s lijeve strane, Ademi je primio lopti i poentirao – 1:2.

Rijeka je u 90. minuti imala veliki priliku za povratak, Drmić je imao priliku za udarac u srcu kaznenog prostora, ali udarac je završio u bloku.

You may also like...