Rijeka – Mannheim 0:2

Nogometaši Rijeke poraženi su od njemačkog Mannheima 0:2 u pripremnoj utakmici odigranoj u Albufeiri. Matjaž Kek, trener Rijeke, u ovoj trening utakmici dao je priliku svim igračima. Njemački sastav pokazao je više u 90 minuta iako je i Rijeka imala svoje prilike koje nije iskoristila. Traga je ostavio i umor pošto je Rijeka unutar 24 sata odigrala dvije utakmice.

Mannheim je prvu priliku imao u devetoj minuti kada je udarac Amina obranio David. Rijeka je uzvratila u 13. minuti.

Božinov se odlično zagradio i izborio za loptu, te odigrao za Raspopovića. Uslijedio je ubačaj, Acosty je odlično trznuo glavom, ali vratar Scholz bio je na visini zadatka izvukavši loptu ispod grede..

Samo dvije minute kasnije Božinov je ubacio iz slobodnog udarca, Župarić nije uspio zahvatiti loptu koja je prošla pored svih igrača i zamalo završila u mreži.

I onda je Mannheim poveo. Brzu akciju u 43. minuti okončao je Amin ubačajem za Kortea koji je lijepo pogodio – 0:1.

Na samom otvaranju drugog dijela njemačka momčad zamalo je udvstroučila prednost. Hebisch i Korte odličnom akcijom pronašli su Diringa čiji je sjajan udarac zaustavila vratnica.

Rijeka je uzvratila u 48. minuti, Ristovski je odlično pucao, ali vratar Mannheima bio je siguran.

I onda je stigao drugi gol. Riječka obrana ponovo je zaspala i otvorila priliku Korteu koji je joÅ¡ jednom bio siguran – 0:2.

Rijeka je u tom trenutku krenula još agresivnije, ali u konačnici njemačka momčad izdržala je sve napade i ostvarila vrijednu pobjedu.

You may also like...