Rijeka pobijedila Copenhagen i izborila skupinu Europske lige!

Nogometaši Rijeke pobijedili su na gostovanju Copenhagen 1:0 izborivši plasman u skupine Europske lige! Rijeka je odigrala sjajnu utakmicu i još jednom demonstrirala odličan nogomet kada je bilo najpotrebnije i četvrti put izborila plasman u skupine Europske lige.

Rijeka je odlično otvorila utakmicu, čvrsta i sigurna u obrani dosta lagano je umrtvila napad Copenhagena. Bengtssonov udarac s 18 metara jedino je što je vrijedno izdvojiti na otvaranju susreta.

Rijeka je postajala sve sigurnija, sa svakim napadom lakše izlazila u transformaciju i sve ozbiljnije prijetila. U 20. minuti Kulenović je uspio izboriti jednu loptu u skoku na sredini terena.

Andrijašević ju je pokupio i krenuo prema golu Copenhagena praćen dvojicom domaćih braniča koji su se međusobno sapleli pred kaznenim prostorom.

Andrijašević je ostao sam oči u oči s vratarom Johnssonom, odlučivši se za lob. Lopta se odbila od grede natrag u teren, te od noge Ankersena završila u mreži domaćina – 0:1!

Strijelac nije bio bitan, nogometaši Rijeke burno su proslavili taj trenutak.

Copenhagen je krenuo po izjednačenje, ali jedine prilike bili su udarac glavom Stagea (32′) i Bengtssona (36′) koji nisu bili opasnost za mrežu Rijeke.

Na drugoj strani Rijeka je imala nekoliko dobrih situacija, posebno treba izdvojiti slobodan udarac na 18 metara u 44. minuti, ali pokušaj Franka Andrijaševića završio je u bloku.

Rijeka je dobro krenula u nastavak. U 48. minuti uslijedila je brza kontra po desnoj strani, Andrijašević je ubacio, Kulenović uspio skrenuti loptu, ali išla je u ruke vratara.

Samo dvije minute kasnije nova sjajna prilika za Rijeku. Kulenović se riješio pratnje braniča, sjurio u kazneni prostor i ubacio. Andrijašević se izborio za poziciju između braniča, ali njegov klizeći udarac obranio je vratar Copenhagena.

Domaćin je u 53. minuti izborio slobodan udarac na 25 metara, ali udarac Biela lako je ukrotio Nevistić.

U 63. minuti Mudražija se zavukao iza leđa obrane i ubacio. Lopta se odbila do Winda na 12 metara, ali udarac su blokirali braniči Rijeke.

Sedam minuta kasnije Pavičić je sjajno izbacio dvojicu igrača Copenhagena, lopta je došla do Čerina čiji je udarac sa 16 metara završio u bloku.

U 72. minuti domaćin je opet prijetio. Nakon ubačaja s lijevog boka, lopta je došla do Wilczeka na 16 metara, ali volej iz prve otišao je srećom preko grede.

You may also like...